Kentsel dönüşüm İzmir’de yüksek kazanç sağlayacak

Yazıyı paylaş:

İzmir, gayrimenkul pazarında hızlı bir ivmeye sahip. Markalı konut projelerinin artış gösterdiği şehirde, arsa maliyet fiyatlarının da yükselmesi birikimleriyle konut sahibi olmak isteyenleri harekete geçiriyor.

Yatırımın odağı Bayraklı ve İncirli 

İzmir’de Bayraklı bölgesi ile sağlık turizmine yönelik hareketlenmenin yaşandığı İncirli ve çevresi yabancı yatırımcıların rağbet gösterdiği yerler olarak öne çıkıyor. Eylül ayıyla birlikte öğrenci popülasyonunun arttığı İzmir’de 1+1 daireler, tıpkı İstanbul’da olduğu gibi ilgi görüyor. İzmir’de 1+1 daire fiyatları 100 bin ile 140 bin lira arasında değişiyor. 

Kentsel dönüşüm yatırımcıya kazanç sağlayacak

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (IZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, gayrimenkul piyasasında İzmir’in, İstanbul ve Ankara’ya göre çok daha bakir olması nedeniyle en gözde şehirlerden birisi olduğuna dikkat çekti. “İzmir’in cazip olmasının en büyük nedeni diğer illere nazaran fiyatların yüzde 40 daha ucuz olması” diyen Güleroğlu, kentsel dönüşümle birlikte, İzmir’de yatırım yapanların yakın zamanda yüksek prim elde edeceğini belirtti. Mesut Güleroğlu, yaptığı değerlendirme şunları söyledi: “Piyasadaki bu gelişmeler doğrultusunda, konut satın almayı düşünenlere fiyatların düşmesi konusunda beklenti içine girmeden hareket etmeleri çağrısını yapıyoruz. Kentsel dönüşüm nedeniyle ikinci el konut piyasasında da fiyatlar yükselişte.”


BENZER YAZILAR