KİPTAŞ’tan İstanbul’a 8 bin 500 yeni konut!

Yazıyı paylaş:

KİPTAŞ, 2017 yılında dar ve orta gelirli vatandaşlar için 8 bin 500 konut inşa edecek. İstanbul’un farklı ilçelerinde inşa edilecek olan KİPTAŞ konutları, yoğun ilgi görmesi durumunda kura yöntemiyle satılacak. Avrupa yakasının dört bölgesinde 8 bin 500 civarında konut üreteceklerini belirten KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, önceliğin ilk kez konut sahibi olmak isteyen dar gelirli ve memurların olacağını söyledi. İsmet Yıldırım KİPTAŞ’ın 2017 satış takvimiyle ilgili şu şekilde konuştu;

 

Satışta olan Kiptaş projeleri!

 

  • Önceki yıllarda Silivri’de inşa edilen KİPTAŞ konutlarına yakın konumda iki bin konuta yakın sosyal konut projesi planlıyoruz.
  • Büyükçekmece de 2 bin 500 sosyal konut projesi üreteceğiz.
  • Hadımköy’de etap etap inşa ettiğimiz projelere bir yenisi daha eklenecek. İki bin konutluk sosyal konut projesi için kolları sıvadık.
  • Bahçeşehir’de Vaditepe 1 -2 ve 3 projelerinde yer alan 4 bin konutu 2 yılda tamamladık. Teslim sürecinde sona gelindi ve hayat başladı.

 

İlçe ilçe İstanbul kentsel dönüşüm projeleri!

 

Kiptas catalca konutları

İstanbul’a dev dönüşüm projesi geliyor!

Ön talep süreciyle birlikte bin 800 konut için satışı başlatacaklarını belirten İsmet Yıldırım,  “Bunların büyük bir kısmı yine memur ve dar gelirli vatandaşlarımız için planlandı. Konutların bin 300 adedi memurlar için inşa edilecek. Geriye kalan 500 adedini uygun ödeme koşullarında vatandaşlara, emeklilere satacağız. Konut sayısından daha fazla ön talep alınması durumunda kura yönetimiyle belirleyeceğiz. Aynca İBB Başkanı Kadir Topbaş ile dev bir dönüşüm projesi konusunda da önümüzdeki günlerde açıklamamız olacak” diye konuştu.

 

 


BENZER YAZILAR