Rustik dekorasyon için 10 altın öneri…

Yazıyı paylaş:

Rustik, yani bir anlamıyla doğallık dekorasyonda tercih edilen tarzlar arasında yer alıyor. Özellikle doğal hayatı özleyenlerin ilgi gösterdiği bu tarzı bahar aylarıyla birlikte evlerde daha çok uygulanıyor. Ancak rustik tarzını yaşayabilmek için mobilyalardan halılara kadar bu tarzı yansıtmak gerekiyor.

İşte bunu yapabilmenizi sağlayacak önerilerimizi 10 maddede sıraladık.

1) Rustik ev dekorasyonu için temel malzeme ahşaptır. Bu nedenle ahşap eşyaları ve ahşap rengini kullanmak gereklidir.

2) Oda duvarlarında ve zemininde kullanacağınız ahşap kaplamalar da rustik etkiyi yaratacaktır.

3) Rustik stil bir ev için; taş malzemeler, yer kaplamaları, duvar kaplamaları, özellikle tuğla duvarlar gereklidir.

4) Desenler de folklorik ve etnik desenlerden seçilebilir. Örneğin; örtüler ekoseli, çiçekli veya çizgili olabilir.

5) Koltuk ve perdeler için de düz renkler ve doğal tonlar kullanılabilir.

6) Akseusarları ve objeleri seçerken de bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Rustik tarzda; taş ve ahşap objeler, metal eşyalar tercih edilebilir. Ayrıca ferforje kullanımı da çok uygun olur.

7) Objeleri ve aksesuarları raflarda, duvara asarak ya da sehpa üzerinde sergileyebilirsiniz. Yağlı boya tablolar da aynı amaçla kullanılabilir.

8) Dekorasyon yaparken özellikle bazı renklerin kullanımına dikkat edilmelidir. Özellikle ahşap renkleri, keten, hasır, beyaz, krem ve tüm kahve tonlarını, kiremit rengi, hardal, gri, vizon, deve tüyü gibi renkler tercih edilmelidir.

9) Rustik dekorasyon stilini en iyi ve rahat bir şekilde yemek odasında uygulamak mümkündür. Bunun için sadece yemek masasının ve sandalyelerinin ahşap seçilmesi yeterli olur.

10) Eski bir halı ya da hasır bir kilim kullanarak bu tarzı destekleyebilirsiniz. Aydınlatmada kullanacağınız eski avizeler, taşlı, ferforje modeller de rustik tarzını daha da güçlü hissettirecektir.


BENZER YAZILAR