Eviniz yaz aylarına hazır mı?

Yazıyı paylaş:

Yazın bunaltıcı sıcaklarından kurtulmak için evinizi yaza hazırlayarak daha ferah ve daha rahat bir ortama kavuşabilirsiniz.

Kışın soğuk ve bunaltıcı havalarından kurtulmak için iple çektiğimiz yaz ayları zaman zaman sıcak havalarıyla insanı bunaltıyor. Ancak bu bunaltıcı havaların etkisini azaltmak ve evlerde ferah bir hava estirmek bazı değişikliklerle mümkün oluyor.

Ev dekorasyonunuzu yaz aylarına uygun tasarlayarak; ferah, rahat ve keyif dolu bir mekan yaratabilirsiniz.

İşte evinizin ferah olmasını sağlayacak birkaç öneri…


İnce ve açık renkli örtüler kullanın!

Yaz aylarıyla birlikte kalın örtülerden kurtulmanız gerekir. Bunun için öncelikle koltuk ve kanepelerin üzerindeki kalın örtüleri kaldırıp yerine daha ince örtüler serebilirsiniz. Elbette burada özellikle açık tondaki kumaşları tercih etmeniz daha doğru olur.

Halıların yerine kilimler…

Kışın kullandığınız halıları da kaldırarak evinizde ferah bir hava estirebilirsiniz. Hatta zemin parke ya da laminant parke ise tamamen çıplak bırakabilirsiniz. Ancak fazla toz olmasını önlemek istiyorsanız bunun için kilim kullanmanız faydalı olur.

Çiçek desenli pikeler…

Yatak odanızı yaza hazırlamak için yapmanız gereken tek şey kalın yorgan ve battaniyenizi kaldırmaktır. Bunun yerine yazlık pike kullanabilirsiniz. Özellikle açık renkli ve çiçek desenli pike kullanmanız yatak odanızın yaza hazır olduğunu gösterir.

 

Perdeleri açın!

Aydınlık bir ev, ferah ev demektir. Küçük dokunuşlar yaparak evinizi daha aydınlık hale getirmeniz mümkün. Örneğin evinizin camlarında yere kadar uzanan uzun perdeleriniz varsa bunları kaldırarak işe başlayabilirsiniz.

Aynaların etkisi…

Odalarınızın duvarlarında aynalardan yararlanabilirsiniz. Bu sayede içeride daha ferah bir ortam oluşturabilirsiniz.

 

Aksesuar seçimine dikkat

Evinizde gözünüzü yormayacak, sizi rahatlatacak ve huzur verecek, küçük boydaki dekoratif ürünleri tercih edebilirsiniz.

 

Balkonları da yaza hazırlayın

Yazın en sık kullanılan balkonlarda da bazı düzenlemeler yapılmalıdır. Bunun için özellikle masa ve sandalyelerinizi katlanan modeller arasından seçebilirsiniz. Bu ürünler ahşap ya da hasır olabilir.


BENZER YAZILAR