“Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan” ödül sahibi

Yazıyı paylaş:

Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan isimli proje kamuoyuna duyurulduğu geçtiğimiz mayıs ayından bu yana hayli ses getirdi. İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD) ve Türk Ytong tarafından hayata geçirilen proje, bu kez de Mediacat tarafından bu sene 11.’si gerçekleştirilen Felis Başarı Ödülü’nün sahibi olarak adından söz ettirdi.

 

Ev sahipleri için kentsel dönüşüm avantajları!

 

Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan
Projenin ana amacı; kentsel dönüşüm sürecini yaşayan tüm vatandaşları, başta mimari ve teknik alanlar olmak üzere pek çok ana konu hakkında bilgilendirmek. Projenin pilot çalışma için seçtiği yer ise 12 bin binanın yenileneceği İstanbul Kadıköy ilçesi oldu.
Çalışmalar 97 sayfalık bir rehber kitabına dönüştü ve ücretsiz olarak dağıtıldı. İlgilenenler, proje kitapçığına şu adresten de ücretsiz ulaşabiliyor: kentseldonusumehazirlan.com

 

İstanbul kentsel dönüşüm karnesi!

Ücretsiz kentsel dönüşüm rehberinde neler var?
Proje adıyla yayınlanan ve ücretsiz olarak edinilebilen rehberde, kentsel dönüşüm sürecinin tüm oyuncuları için önemli bilgiler yer alıyor.
Rehberin önsözünde yer alan birkaç cümle, Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan projesi ile ilgili önemli mesajlar veriyor:
“Bu rehberde mülk sahibi vatandaşlara, kiracılara, müteahhitlere kentsel dönüşüm sürecinin dikkat edilmesi gereken noktalarını yalın bir dille anlatmak esas amacımız. Kritik karar noktaları için vatandaşları hakları ve sorumlulukları konusunda önceden uyarmak da bu rehberin bir diğer görevi.”
“Kentsel dönüşüm sürecinde temel amacın, yapınızın deprem güvenliğini arttırmak olduğunu, artı bir emlak değeri yaratmanın bu amacın önüne geçmesine izin verdiğinizde yeni konutunuzun sizi eskisi kadar tatmin etmeyebileceğini, daha da önemlisi mahallenizin değişen yapısından da memnun kalmayabileceğinizi unutmayın. Kısacası, bu sürece evinizi yenilemek, daha güvenli ve konforlu bir yaşam sürmek için girdiğinizi hatırlatmak isteriz.”


BENZER YAZILAR