Türkiye’nin en çok ziyaret edilen şehirlerinde emlak piyasası!

Yazıyı paylaş:

Dünya genelinde en çok ziyaret edilen şehirler belirlendi. ABD’li bir araştırma şirketi tarafından yapılan listeye Türkiye’den de iki şehir girmeyi başardı. Sonuçlara göre turistlerin en çok ziyaret ettiği şehir Tayland’ın başkenti Bangkok oldu.

Dünyanın en çok turist çeken şehirler listesinde İstanbul ve Antalya ilk onda yer aldı. İşte en çok ziyaret edilen şehirlerde Zingat.com Bölge Raporu ağustos ayı verilerine göre emlak piyasası…

 

İstanbul

Türkiye’nin nüfusu en yoğun olan şehri İstanbul satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.42 azaldı. İstanbul’da ortalama konut metrekare fiyatları 4 bin 8 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor. İstanbul’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 300 bin 614 TL ile 501 bin TL arasında değişiyor. Şehirde ortalama kira fiyatı ise 1.663 TL.

 

 

İstanbul’un en eğlenceli ilçelerinde evler ne kadar?

 

Antalya

Özellikle yaz aylarında gözde turizm merkezi Antalya satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.49 arttı. Antalya’da ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 180 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 18 yılı buluyor. Antalya’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 163 bin 523 TL ile 272 bin 500 TL aralığında ölçümleniyor. Şehirde ortalama kira fiyatı ise 1.021 TL.

 

 

Yaklaşık 20 bin konut yabancılara satıldı

 


BENZER YAZILAR