2018 gayrimenkul danışmanlarının kader yılı olacak

Yazıyı paylaş:

2018 yılında gayrimenkul danışmanlarını neler bekliyor? En yeni açıklamalar Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan’dan geldi.

TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan, emlak sektörünün daha disiplinli hale getirileceğini vurgularken, emlak danışmanlarını yakından ilgilendirecek açıklamalarını AA’ya yaptı.

 

“Emlak sektöründe ciddi yapılanma ve düzenleme göreceğiz’’

TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan, 3-4 ay içerisinde sektörde çok ciddi bir yapılanma ve düzenleme görüleceğini belirterek, emlak danışmanlığının herkesin yapabileceği iş olmaktan çıkacağını vurguladı. Taylan, Türkiye’nin son yıllarda büyük gelişme kaydettiğini, bu nedenle ortaya çıkan aşırı talepten dolayı gayrimenkul fiyatlarının biraz yüksek olduğunu vurguladı. Emlak sektörünün bu anlamda her geçen gün önemli hale geldiğine dikkati çeken Taylan, meslekle ilgili yaşanan bazı sıkıntıları gidermek için çalışma yürüttüklerini ifade etti. Türkiye’de son yıllarda önemli büyüme gösteren ve ekonomiye büyük katkı sağlayan gayrimenkul sektörünün, hamlelerle bundan sonra da önemini korumaya devam edeceğini söyledi.

 

‘’Lise mezunu olmayan artık emlak danışmanı olamayacak’’

Emlak danışmanlarını yakından ilgilendirecek açıklamalarda bulunan Taylan, şunları kaydetti:

“2018 yılı gayrimenkul danışmanlarının aslında bir kader yılı. Çoğu meslektaşımız belki bu bilgiye sahip değil ama biz yaptığımız toplantılarla, duyurularla, meslektaşlarımızı bu anlamda uyarmaya, bilgilendirmeye çalışıyoruz. 27 Nisan’da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ve Türkiye’deki tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı çalıştay yapıldı ve yönetmelik hazırlandı. Sektör bu anlamda daha düzenli hale gelecek. Bundan sonra her önüne gelen emlak danışmanı olamayacak. Mesela okul şartı getiriliyor, lise mezunu olmayan artık emlak danışmanı olamayacak. Artık adımız ‘sorumlu emlak danışmanı’, bu ismi kullanmaya başlayacağız.”

 

“2018 emlak danışmanları için önemli bir yıl olacak’’

TEMFED Başkanı Taylan, sözlerine şöyle devam etti:

“2017 yılında tüm sektörlerle ilgili mesleki yeterliliğe dayalı bir ‘ulusal meslek standardı’ hazırlanması gerekiyordu. Bu da hazırlandı ve Resmî Gazete’de yayımlandı. ‘Emlak danışmanı’ ve ‘sorumlu emlak danışmanlığı’ diye ikili bir statü getirildi. Ofis sahipleri ‘sorumlu emlak danışmanı’ olarak faaliyet gösterecekler. Bulundukları illerdeki meslek odalarından ya da ticaret odalarından bir yeterlilik belgesi alacaklar ve daha sonra Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü kanalıyla da bir yeterlilik belgesi verilecek. Yani 3-4 ay içerisinde sektörde çok ciddi bir yapılanma ve düzenleme göreceğiz. Emlakçılık her önüne gelenin yaptığı iş olmaktan çıkacak. ‘Ayakçının’ ortadan kalktığı, çok ciddi ceza ve yaptırımların geldiği bir yıl olacak. 2018 emlak danışmanları için önemli bir yıl ve sektör içinde de değerli bir yıl olacak inşallah.”

 

Bölgenizin en iyi emlak danışmanı olmanın 8 yolu!

 

Kaynak: AA


BENZER YAZILAR