Avrasya Tüneli “Yılın Yapısı” seçildi

Yazıyı paylaş:

İstanbul’da Avrupa ve Anadolu yakaları arasındaki ulaşımı 5 dakikalık zamana indiren Avrasya Tüneli’ne Kore’den ödül geldi. Kore’den gelen ödülle birlikte sekizinci uluslararası ödüle layık görülen Avrasya Tüneli, Avrupa ve Asya kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen iki katlı karayolu tüneliyle birbirine bağlıyor.

 

Avrasya Tüneli hakkında mutlaka bilmeniz gereken 15 şey!

 

Koreli mühendisler Avrasya Tüneli’ni seçti

Avrasya Tüneli, Kore İnşaat Mühendisleri Derneği (KSCE-Korean Society of Civil Engineers) tarafından “altın kategori”de 2017-Yılın Yapı Ödülü’nün sahibi oldu.

Kore İnşaat Mühendisleri Derneği tarafından verilen 2017 Yılın Yapı Ödülü, diğer ödüllerle birlikte Avrasya Tüneli Müzesi’nde sergilenecek.

 

Avrasya Tüneli hangi ilçelerde konut fiyatlarını artırdı?

Kazlıçeşme ile Göztepe arasındaki mesafeyi 15 dakikaya indiren Avrasya Tüneli açıldı. Tünelin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda yabancı konuk katıldı. Kazlıçeşme ile Göztepe arasındaki mesafeyi 15 dakikaya indiren ve yapımına 2011 yılında başlanan Avrasya Tüneli, her iki bölgede de konut fiyatlarında doping etkisi yarattı. Peki Avrasya Tüneli konut fiyatlarına etkisi nasıl oldu?  Göztepe ve Kazlıçeşme’de konut fiyatları ne kadar arttı? Tünelle birlikte hangi konut projeleri prim yaptı? REIDIN’in iki bölgedeki son beş ve iki yıllık konut fiyatı artışı verileri, Avrasya Tüneli’nin emlak fiyatlarındaki etkisini gösterdi. İşte verilerle Avrasya Tüneli’nin Kazlıçeşme ve Göztepe’de konut fiyatlarına etkisi…

 

Son 5 yılda konut fiyatları ne kadar arttı?
REIDIN verilerine göre son beş yılda Göztepe ve Zeytinburnu ilçelerinde kira ile satılık değerleri İstanbul ortalamasının üzerinde arttı. Son beş yıla bakıldığında satılık fiyatlarındaki değişim Göztepe’de yüzde 147, Zeytinburnu’nda yüzde 174 ve İstanbul genelinde yüzde 137 oranında gerçekleşti. Kira fiyatlarında da Göztepe’de yüzde 145, Zeytinburnu’nda yüzde 185, İstanbul genelinde ise yüzde 102 oranında arttı.

 

Tünel öncesi ve sonrası konut fiyatları….
Bölgedeki konut fiyatlarındaki değişimi daha iyi görebilmek için Avrasya Tüneli başlangıcı öncesi konut fiyatlarına bakmak gerekiyor… 2006-2011 dönemine bakıldığında kira ve satış fiyatlarındaki değişim sırasıyla; İstanbul’da yüzde 13.5 ve yüzde 14.3 iken Göztepe’de yüzde 2.7 ve yüzde 13.3 ve Zeytinburnu’nda yüzde 2.9 ve yüzde 31.5 oranında gerçekleşti. Avrasya Tüneli öncesinde İstanbul ortalamasının altında kalan Göztepe ve Zeytinburnu bölgeleri Avrasya Tüneli’nin başladığı 2011 yılıyla birlikte İstanbul ortalamasından daha çok değerlendi.

 

Göztepe’de satılık fiyatları yüzde 56 arttı
REIDIN’in Zeytinburnu ve Göztepe‘deki son iki yıllık konut artışı verilerine bakıldığında ise bu bölgelerdeki fiyat artışı dikkat çekiyor. Verilere göre son iki yılda Zeytinburnu’nda kira fiyatları yüzde 66.3 ve satılık fiyatları yüzde 35.8 arttı. Göztepe’de ise son iki yılda kira fiyatları yüzde 63.9, satılık konut fiyatları ise yüzde 56.1 arttı.


BENZER YAZILAR