Sadece emlak danışmanlarının bildiği 6 şey!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul sektöründe profesyonel hizmet veren emlak danışmanları, bu alanda herkesten çok bilgiye sahiptir. Gayrimenkul yatırımı yapanların bile araştırıp öğrendiklerinden daha fazlasını bilirler.

Hizmet verdikleri şehir ve ilçelerinin yanı sıra faaliyet gösterdikleri bölgede emlak pazarını etkileyecek gelişmeler hakkında pek çok kişiden daha önce haberleri olur.

 

Bölgenizin en iyi emlak danışmanı olmanın 8 yolu!

 

Ulaşım yatırımlarını ya da bölge bölge mevcut ve yeni okulları takip eder, aynı semtteki farklı binalardaki daireler arasında fiyat farkına neden olacak detaylara hâkim olur, yeni konut projeleri henüz plan aşamasındayken öğrenirler. Konut fiyatlarının son yıllardaki trendini izler, yakın gelecekte kira veya satış fiyatlarında azalma, artma ya da yavaşlama yönünde nasıl bir seyir beklendiği konusunda fikir sahibi olurlar.

 

İşte sadece gayrimenkul danışmanlarının emlak hakkında bildiği 6 şey!

1) Satılık veya kiralık ev arayanlar, hangi ilçe veya semtte daire aradıklarını bildiklerinde emlak sitelerinde yayınlanan yeni ilanları sıkı bir şekilde takip eder. Ev satın alanların ağırlıklı olarak aramalarını emlak siteleri üzerinden başlattığı bir gerçek. Ama bir emlak danışmanı internet üzerinde arama yaptığınızda bulamayacağınız evleri de portföyünde tutar. Bazen henüz emlak sitesinde yayınlanma aşamasında ama yeni ve uygun fiyatlı bir evi de emlak danışmanını arayarak öğrenebilirsiniz.

2) Emlak danışmanları, bir konutun satış fiyatını belirlemekte uzmandırlar. Satış fiyatını belirlerken geniş bir kriterler listesine sahiptirler: Ulusal ve bölgesel emlak fiyat trendleri, bina özellikleri, mutfaktaki marka ürünler, otopark, sosyal donatılar, güvenlik hizmeti, peyzaj avantajları, tapu bilgileri ve daha fazlası…

 

Emlak danışmanları için telefon görüşmesi ipuçları!

 

3) Her ev benzersizdir ve başarılı bir emlak danışmanı bir evin cazip bir fiyatla nasıl satışa veya kiralamaya sunulacağını herkesten iyi bilir. Aynı zamanda en doğru alıcıyı bulmakta da uzmandırlar. Bunun için en doğru pazarlama yöntemlerini aktif olarak kullanabilir.

4) Alıcıların aradıkları daire, ticari gayrimenkul, arsa vs. gibi farklı gayrimenkul tiplerine göre en uygun fiyatlı seçenekleri sunmakta hızlıdırlar. Gerektiğinde alıcı ve satıcı arasında ortaya çıkabilecek pürüzlerde veya kira sözleşmesi aşamasına gelen kiralık emlak süreçlerinde profesyonel bir arabulucudurlar.

5) Emlak yatırımı yapmak amacındaki müşterilerini en doğru fiyatla, en doğru bölgede seçenekler belirtmekte ve hangi zaman dilimlerinde nasıl bir emlak kazancı sağlanabileceği hakkında yönlendirmek de emlak danışmanlarının uzmanlık alanıdır.

6) Emlak danışmanları, özellikle emlak satış işlemlerinde hukuki ve mali açıdan müşterileri için yön göstericidirler.

Ne kadar iyi bir emlak danışmanısınız?

 

 


BENZER YAZILAR