Yazlık ev kiralamanın 7 püf noktası

Yazıyı paylaş:

Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık evlere olan ilgi de artmaya başladı. Bütçesi yazlık ev satın almaya yetmeyenlerin tercihi ise kiralamak oluyor. Ancak yazlık ev kiralarken dikkatli olmakta yarar var. Yazlık evler haftalık, aylık ya da sezonluk olarak kiralanabiliyor. Kiralık yazlıkların fiyatları ise bulundukları bölgeye, metrekaresine ve denize olan uzaklığına göre değişebiliyor. Peki, yazlık ev kiralarken nelere dikkat edilmeli? İşte yazlık ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenler…
1. Kiralayacağınız yazlık evin denize olan mesafesi, merkeze yakınlık, manzara, yüzme havuzu, oda sayısı, içindeki eşyaların konfor ve yeterliliği, garajı olup olmadığı, bahçe düzenlemesi gibi detaylara dikkat edin.
2. Ucuz ama merkeze uzak bir ev kiralamak size yorgunluğun yanı sıra ulaşım açısından da sıkıntı yaratacaktır.
3. Yazlık ev kiralamadan önce evin çekilmiş fotoğraflarını veya videosunu mutlaka isteyin. İnternet ortamında yayınlanan fotoğraflar yanıltıcı olup kiracıları para tuzağına düşürmek için kullanılabilir.
4. Eğer bir firma aracılığıyla ev kiralıyorsanız firmanın adres, telefon ve diğer iletişim bilgilerini mutlaka kontrol edin.

 


5. Evini kiralayacağınız kişinin güvenilir olduğundan emin olmak için, cep telefonuna ya da isme havale yapmayın. Mutlaka hesap numarası ya da IBAN üzerinden ödemenizi gerçekleştirin. Bu tip bilgileri vermeyen kişilerin evlerini tutmaktan vazgeçin.
6. Evini kiraladığınız kişinin adı soyadı ile ücreti yatıracağınız kişinin aynı olmasına dikkat edin.
7. Kirayı yatırırken banka görevlisinden para gönderdiğiniz hesap numarasının doğru olup olmadığını, hesap hakkında şikayet olup olmadığını veya şirketin hesap hareketlerinin sağlamlığını kontrol etmesini isteyin.


BENZER YAZILAR