Bu konut tiplerini biliyor musunuz?

Yazıyı paylaş:

Konut satın almaya karar verdiğinizde karşınıza birçok farklı konut tipi çıkabilir. Özellikle de geniş bir aileyseniz ya da tek başına yaşayacaksanız ev ararken farklı tip konutlarla karşılaşabilirsiniz. Dubleks, tripleks, prefabrik ya da modüler evlerle karşılaşmak mümkün… Genellikle İşte ev yatırımı yaparken karşınıza çıkabilecek ve bilmeniz gereken konut tipleri…

 

  • Dubleks
    İki katlı ev anlamına gelen dubleks, genellikle müstakil evler ve villaların yanı sıra iki katlı apartman daireleri için de geçerlidir. Dubleks dairelerin genel yerleşim, ana girişin yapıldığı birinci katta salon, mutfak ve bir oda gibi ortak kullanıma açık alanlar; üst kattaysa yatak odası, banyo ve teras olacak şekilde gerçekleşiyor.

 

  • Müstakil villa
    Müstakil villa; parsel üzerinde dört tarafı açık bağımsız villalara denir.

  • İkiz villa
    İkiz villa, aynı parsel üzerine inşa edilen bitişik villalardır. Bu tip konutların üçer tarafları açık, birer tarafı ise yapışıktır.

 

  • Tripleks
    Tripleks evler; villa tarzında olan ve bahçesi bulunan müstakil evlerdir. Bu evlerin özellikleri ise üç katlı olmasıdır. Bu tip konutlarda katları birbirine bağlayan merdivenler yer alır. Bunun yanı sıra tripleks yapılarda birden çok yatak odası, mutfak ve banyo yer alır.

 

  • Prefabrik
    Prefabrik ev; ölçüleri değişken olan, istenilen alana kurulabilen, ekonomik, büyük inşaat işlerini gerektirmeyen, inşası kolay yapılan müstakil evlerdir. Şehir merkezlerinde fazla rastlanmasa da yazlık, dağ evi, küçük moteller için ideal bir ev türüdür. Prefabrik evler ses, ısı, depreme dayanıklılık konularında uluslararası standartlara uygun olarak inşa edilir.

  • Mobil ev
    Son yıllarda revaçta olan mobil evler, kullanıcısı tarafından istediği yere taşınabilen tekerlekleri olan evdir. Bir evde olması gereken tüm odaların yer aldığı mobil evler, genellikle enerji çatısındaki güneş panellerinden sağlanır.

 

  • Fold home
    Foldhome, “katlanır ev” anlamını taşıyor. Türkiye’de Nef’in projelerine özel olarak geliştirilen foldhome konsepti, bir eve sığmayacak tüm odaların katlanarak eve dahil edilmesini sağlıyor.

 


BENZER YAZILAR