Didim satılık daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

Didim, Ege Bölgesi’nde bulunan Aydın’ın en kalabalık beşinci ilçesi olarak dikkat çekiyor. İlçenin ekonomisi ise turizme ve tarıma dayanıyor. 1991 yılında ilçe statüsüne kavuşan Didim’in başlıca avantajları bölgenin diğer turistik yerlerine yakın bir konumda olması kumsal ve koyları. Didim, Bodrum’dan 110 km, Kuşadası’ndan 70 km uzaklıkta olan önemli bir turizm merkezidir.  90 kilometrelik sahil şeridinin üzerinde çoğu kumsal ve koy olan Aydın’ın turistik ilçesi Didim’i öne çıkaran başlıca yerler ise şöyle; Altınkum, Apollon Tapınağı, Siesta Boat Trip Altınkum, Milet Antik Kenti ve Didim Manastır Koyu. Yarımada olan Didim’de oteller bölgesinin hemen önünde bulunan Altınkum aynı zamanda bölgenin en ünlü plajı olarak adından söz ettiriyor. Doğal güzellikleri ve deniziyle öne çıkan Didim, hem yerli hem de yabancı birçok turistin ziyaret ettiği uğrak tatil beldelerinin başında geliyor.

Yazlık ev aramaların yüksek olduğu ilçelerden Didim, gayrimenkul piyasası için önemli bir yere sahip.  Özellikle yaz aylarında Didim satılık yazlık arayışı hızlanıyor. Satılık ve kiralık alternatifinin fazla olduğu ilçelerden Didim’de emlak fiyatları gayrimenkul yatırımcılarının ilgi odağında. Peki, Didim satılık daire fiyatları ne kadar?  İşte Aydın’ın konut pazarında öne çıkan ilçesi Didim’de gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için önemli bilgiler…

Didim satılık daire fiyatları 153 bin 980 TL’den başlıyor!

Aydın konut pazarında öne çıkan ilçesi Didim, farklı konut tipleri ile dikkat çekiyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz verilerine göre, Didim satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 2 artış gösterdi. Didim ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 053 TL oldu. Didim satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için en düşük 153 bin 980 TL, en yüksek 256 bin 600 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 205 bin 306 TL olarak belirtiliyor.

Didim kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz verilerine göre, Didim kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, 618 TL ile 1.030 arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 824 TL olarak gösteriliyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle, amortisman süresi 21 yıl olarak hesaplanıyor.

 


BENZER YAZILAR