Çeşme’de yazlık almadan önce bilinmesi gerekenler

Yazıyı paylaş:

Çeşme, İzmir’in turistik ilçesi olarak dikkat çekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yaklaşık olarak 41 bin 278 nüfusa sahip olan Çeşme şehrin batısında yer alıyor. Çeşme; adını aldığı meşhur çeşmeleri, koyları, plajları, kaynak suları, pek çok tarihi ve doğal güzellikleri ile adından söz ettiriyor. Bölgenin popüler turistik ilçesi Çeşme’de deniz ve termal turizmi ağırlıktayken, ilçeyi öne çıkaran pek çok yer mevcut. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme’yi öne çıkaran başlıca yerler ise şöyle; Çeşme Kalesi, Kervansaray, Çeşme Müzesi, Erytrai (Ildırı). Popüler destinasyonlardan Çeşme’de Alaçatı, Musalla, İsmet İnönü, Reisdere, 16 Eylül, Dalyan, Ovacık, Çiftlik, Germiyan, Ilıca, Sakarya, Şifne, Cumhuriyet, Ildır, Yalı, Celal Bayar, Üniversite, Ardıç, Boyalık, Fahrettinpaşa, Altınyunus, Şehit Mehmet, Çakabey, Altınkum ve Karaköy olmak üzere toplam 25 mahalle bulunuyor.  2017 TÜİK verilerine göre, ilçenin en kalabalık mahallesi Alaçatı ilken, en az nüfuslu mahallesi ise Karaköy oldu.

Çeşme’nin gözde mahallesi Alaçatı

Çeşme’nin en kalabalık mahallesi Alaçatı; cumbalı taş evleri, Arnavut kaldırımlı sokakları, kafeleri, restoranları ve hediyelik eşya dükkânları ile bölgenin gözde turizm beldesi olarak adını duyurmayı başardı.  Alaçatı, Türkiye’de yaz aylarında yurt içi ve yurt dışından pek çok turistin ziyaret ettiği tatil beldelerinin başında geliyor. Aynı zamanda en iyi rüzgâr sörfü yerlerinden biri olarak gösterilen Alaçatı, Ege mutfağının tüm lezzetlerinin tadılabileceği yerlerden. Dalyan ve Ilıca da Alaçatı’nın yanı sıra Çeşme’nin dikkat çeken diğer mahallelerinden.

Çeşme yazlık evleri ile dikkat çekiyor!

Çeşme satılık yazlık ilanları, bölgede emlak yatırımı yapmak ve yaşamak isteyenlerin ilgi odağında. Özellikle yaz ayların yaklaşmasıyla yazlık ev aramalarının yükseldiği Çeşme, emlak piyasası için ayır bir yere sahip. Farklı konut tiplerinin bulunduğu Çeşme, gayrimenkul yatırımcılarının yakın merceğinde. Yaz aylarında nüfusun artış gösterdiği bölgede satılık yazlık ilanları yakından takip ediliyor. Peki, Çeşme’de satılık daire fiyatları son bir ayda ne kadar arttı? Çeşme satılık yazlık fiyatları ne kadar? İşte Çeşme’de yazlık almak isteyenler için emlak fiyatları…

Çeşme emlak fiyatları

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz verilerine göre, Çeşme satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.17 artış gösterdi. Çeşme ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 5 bin 254 TL olurken, konut yatırım geri geri dönüş süresi 25 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Çeşme satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 394 bin 40 TL, maksimum 656 bin 700 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 525 bin 386 TL olarak belirtiliyor.

Çeşme satılık yazlık fiyatları ne kadar?

Zingat.com 2018 Temmuz güncel ilanlarına göre, Çeşme satılık yazlık fiyatları 7 milyon TL ile 300 bin TL arasında değişiyor. Bölgede hemen hemen her bütçeye uygun yazlık ev bulmak mümkün.

Çeşme kiralık daire fiyatları 1.329 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Çeşme kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, 1.329 TL ile 2 bin 215 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 1.772 TL olarak belirtiliyor.

 

 


BENZER YAZILAR