Ankara’da satılık daire almadan önce bilinmesi gerekenler

Yazıyı paylaş:

Başkent Ankara, 5 milyonu aşan nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık ikinci şehri olarak öne çıkmayı başarıyor. İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve merkezi lokasyonda olan şehrin etrafı Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Konya ve Eskişehir ile çevrilidir. 1923 yılından bu yana Türkiye’nin başkenti olarak dikkat çeken Ankara, kolay ulaşım avantajları ile pek çok şehirden ayrılıyor. Aynı zamanda Ankara’da Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak, Etimesgut, Sincan, Altındağ, Pursaklar, Gölbaşı, Polatlı, Çubuk, Kahramankazan, Beypazarı, Elmadağ, Şereflikoçhisar, Akyurt, Nallıhan, Haymana, Kızılcahamam, Bala, Kalecik, Ayaş, Güdül, Çamlıdere ve Evren olmak üzere toplam 25 ilçe bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, şehrin en kalabalık ilçesi Çankaya, en az nüfuslu ilçesi ise Evren oldu.

Ankara’da satılık konut fiyatları yükseliyor!

Ankara, yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların tercih ettiği şehirlerin başında geliyor. Farklı konut tiplerinin bulunduğu şehirde yeni projeler artıyor.  Peki, Ankara satılık daire ve kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Ankara emlak piyasasına dair bilinmeyenler…

Ankara satılık daire fiyatları 136 bin TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz ayı verilerine göre, Ankara satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.43 artış gösterdi. Ankara şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.813 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Ankara satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 136 bin TL, maksimum 226 bin 700 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 181 bin 333 TL olarak belirtiliyor.

Ankara kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Ankara kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için en düşük 586 TL, maksimum 976 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 781 TL olarak gösteriliyor.

Ankara’nın konutta kazandıran ilçesi hangisi?

Ankara’nın satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip ilçelerinin başında Etimesgut, geliyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Etimesgut satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.43 artış gösterdi. Etimesgut ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 36 TL olurken, konut geri dönüş süresi 20 yılı buluyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Etimesgut’ta satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 152 bin 723 TL ile 254 bin 500 TL arasında değişiyor.

 


BENZER YAZILAR