Emlak vergisi ödemesi 1 Mart’ta başlıyor!

Yazıyı paylaş:

Emlak vergisinin 2019 yılı ilk taksiti ödeme süresi 1 Mart’ta başlıyor. Emlak vergisi 2019 son ödeme tarihi ise 31 Mayıs! Emlak vergisi ödemeleri söz konusu gayrimenkulün bulunduğu belediyelere yapılabilecek. Ödemeleri gecikmeli olarak yapanlara, yüzde 1,40 oranında faiz uygulanacak.

 

Kimler vergiden muaf olacak?

Gayrimenkul ve arsa gibi taşınmazlara sahip olanların ödediği vergiye emlak vergisi deniyor. Emlak vergisi gayrimenkul ve arsa olmak üzere ikiye ayrılıyor. Vergi değeri ise takdir komisyonları tarafından 4 yılda bir belirleniyor. Taşınmaz sahibi olan herkes emlak vergisi ödemekle yükümlü ancak işsiz, emekli, gazi, şehit yakınları ve engelliler emlak vergisinden muaf olacak.

 

2019 tapu harcı ne kadar, nasıl hesaplanır?

 

Ödemeler internetten de yapılabiliyor

31 Mayıs’ta sona erecek emlak vergisi ödemeleri internet üzerinden de gerçekleştirilebilir. İnternet ile ödemeler, e-devlet ya da belediyenin “e-belediye” sistemi üzerinden yapılabiliyor. Vergi ödemek için bir diğer yol ise PTT havalesi. İlgili belediyenin hesabına vergi mükellefinin bilgilerinin belirtilmesi şartı ile havale ile de ödenebiliyor.

 

2019’da ev sahibi olmak isteyenlerin bilmesi gerekenler

 


BENZER YAZILAR