Evden verimli çalışma için önemli ipuçları

Yazıyı paylaş:

Küresel salgın nedeniyle tüm dünyada birçok iş yeri evden çalışma sistemine geçti. Peki “home ofis” sistemiyle çalışmak sanıldığı kadar kolay mı? Evin hem iş hem de yaşam alanı olarak konumlandığı bu yeni nesil çalışma sisteminde başarılı olmanın en önemli şartı, çalışma ortamını organize etmek ve disiplinli çalışmak! Home ofisinizi doğru bir şekilde organize ederek hem yerden hem de zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz.

İşte evden çalışırken veriminizi artıracak yöntemler…

 

Çalışma alanı ve düzen

* Evde kendinize bir çalışma alanı belirleyebilirsiniz. Eğer çalışma masanız varsa şanslısınız, kendinize kısa zamanda ofis ortamı oluşturabilirsiniz.

* Çalışma masanız yoksa yemek masasının bir bölümünü mesai saatleri için çalışma alanı olarak düzenleyebilirsiniz.

* Dikkatinizin dağılmaması için çalışma masanızda iş için gerekli olmayan eşyaları bulundurmamaya çalışın.

* Evde olsanız dahi salgın sebebiyle hijyen kurallarını atlamayın. Bilgisayar, mouse gibi elektronik ürünlerinizi her gün dezenfekte edici (elektronik aletlerin temizliğinde kullanılan ürünlerle) malzemelerle temizleyin.

* Çalışma odanızı gün içinde havalandırın.

* Masanızdaki kağıtlar çok kolay bir şekilde birikir ve kontrol altına almazsanız odanızın darmadağın olması kaçınılmaz olur. Bunun önüne geçebilmek için şu 3 şeyi mottonuz haline getirin; işe yaramayanı parçala-at, dosyaları klasörle ve hemen harekete geç!

 

Corona virüsten korunmak için ev temizliğinde dikkat edilecek 7 şey!

Planlama

* Her sabah kalkıp ofiste belirli bir zaman diliminde çalıştıktan sonra evde bu rutine alışmak zorlayıcı olabilir. Ancak yine her sabah ofise gidiyormuş gibi hazırlanıp masa başına oturmak motivasyonunuzu artıracaktır.

* Bu süreçte çalışma saatlerini, yemek ve uyku düzenini eskisi gibi sürdürmenin hem verimli çalışma için hem de ruh sağlığı için çok önemli olduğu uzmanlar tarafından da dile getiriliyor.

* Mesai saatleri içinde ofisteymiş gibi çalışmalarınızı sürdürüp, verdiğiniz molalarda ailenizle vakit geçirebilirsiniz.

* İş ve evle ilgili sorumluluklarınızı ayırın. İşinizle ilgili faturalarınızı iş posta kutunuzda toplayın. Ailenizle ilgili postaların ise ev posta kutusunda yer alması işinizi kolaylaştıracaktır. Bu posta kutusundaki faturaları ve evrakları yine iş ve ev olarak klasörleyebilirsiniz.

* Home ofisinizde yazıcınız için bir yer ayarlayabilirsiniz. Böylece istediğiniz dosya ya da fatura çıktılarınıza kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

Depolama

* Çekmeceler ya da sepetler ofisinizde dağınıklık yaratan tüm eşyaları saklamak için güzel bir çözüm sunar. Ofisinizi dağınık gösteren bu eşyaların ortadan kalkması, çalışma alanını daha fonksiyonel kullanmanızı sağlayacaktır.

* Eğer dosyalarınızı etiketlerseniz, aradığınızda hızlı bir şekilde bulabilirsiniz. Bu etiketlemeyi de belli bir sistem çerçevesinde ve dosya aradığınızda kolayca ulaşabileceğiniz şekilde yapmaya dikkat edin.

* Ofisinizi kategorilere ayırarak organize edin. Bunu yapmak, ofisinizi daha işlevsel hale getirecektir. Mesela hesap makinesine ihtiyaç duyduğunuzda hangi çekmecede olduğunu bilmelisiniz. Home ofisinizdeki benzer eşyaları kategorize ederek depolarsanız zamandan da tasarruf etmiş olursunuz.

 

Evinizi düzenlemenin kolay yolları!

BENZER YAZILAR