Gayrimenkul Çözüm Merkezi soruları yanıtlıyor

Yazıyı paylaş:

Turyap tarafından kurulan Gayrimenkul Çözüm Merkezi’ne bir yılda en çok miras paylaşımı ile ilgili başvuru yapıldı.
Turyap Genel Müdür Yardımcısı Deniz Çağlar, önceki yıl kurdukları Gayrimenkul Çözüm Merkezi’ni geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Türkiye’de mal (miras) paylaşamadığı için aileler parçalanıyor. Bir yılda 150’nin üzerinde vaka ile ilgilendik. Bu vakaların 83’ü mirasa dayalı mal paylaşımından oluşuyor.” dedi.

Deniz Çağlar, Turyap olarak gelecek planlarının, önceki yıl kurdukları Gayrimenkul Çözüm Merkezi’ni geliştirmek olduğunu belirtti:

“Türkiye’de mal (miras) paylaşamadığı için aileler parçalanıyor. Bir yılda 150’nin üzerinde vaka ile ilgilendik. Bu vakaların 83’ü mirasa dayalı, 31’i ipoteğin paraya çevrilmesi, 19’u kentsel dönüşüm, 7’si ortaklığın sonlandırılması ve 12’si boşanma sonrası mal paylaşımından oluşuyor. Adliyelerde yıllar süren bir dava süreci var. Zaten belli prosedürleri yapana kadar 2 yıl geçiyor. O arada hasımlık giderek artıyor. Ancak burada öyle değil. Türkiye’de bu bir eksiklikti. Bizim çözüm kurulumuzda yetkin psikologlar dahi var. Herkese hakkaniyet ölçüsünde, kişilerin malının gerçekte ne olduğunu ortaya çıkartıp hukuk kuralları çerçevesinde nasıl paylaşmaları gerektiğini anlatıyoruz. Şu anda 60’a yakın vaka ile ilgileniyoruz. Bunlara sürekli yenileri ekleniyor. Ayrıca, değişik illerden çözüm merkezi kurma konusunda bayilik talepleri de almaya başladık.”

Çözüm Merkezi’nin amacı
Turyap internet sitesinde Gayrimenkul Çözüm Merkezi’nin amacı şöyle anlatılıyor:

Hissedarlar arasında yaşanan uyuşmazlıklar gayrimenkulün değerine zarar vermektedir. Çözüm merkezi hiçbir hak kaybı olmadan yargı sürecini durdurarak ihtilafa konu gayrimenkulün kısa sürede paylaşımı hedefler.

Ortaya çıkan uzlaşma sonucunda kira gelir kayıpları, inşaat yatırımları veya piyasa hareketlerinden doğan gayrimenkulün değer kayıplarının önüne geçilir. Taraflar hasmane durumlara düşmeden paylaşım gerçekleşir.

Gerçek veya tüzel yapıların gayrimenkulden doğan hakları koruma altına alınarak ortaya çıkan gerginlikler sonlandırılır.


BENZER YAZILAR