İstanbul ve Ankara’da taşınırken tercih edilen ilçeler!

Yazıyı paylaş:

2007’den bu yana gelişmekte olan piyasalara odaklı gayrimenkul bilgi şirketi olarak hizmet veren REIDIN, taşınmak isteyen kişilerle evden eve nakliyat firmalarını bir platformda buluşturan Enakliyat ile birlikte REIDIN – Enakliyat Taşınma Endeksi’ni oluşturdu.

Peki 2019 yılının birinci çeyreğinde taşınanların tercihi hangi ilçeler oldu? En çok hangi ilçe ve mahallelerde taşınma gerçekleşti? İşte REIDIN-Enakliyat Taşınma Hareketliliği Raporu 2019 birinci çeyrek döneminin ilgi çeken sonuçları…

 

 

 

Endekse göre 2017 yıl ortalamasının 100 olarak baz alındığı REIDIN – Enakliyat İstanbul Taşınma Endeks trendi, 2019 birinci çeyrekte hem çeyreklik hem de yıllık periyotta azalma eğilimi gösterdi. Endeksin en yüksek değere sahip olduğu dönem yaz aylarına denk gelen 2018 üçüncü çeyrek olarak belirlendi.

 

Kiracıların mutlaka bilmesi gerekenler!

 

İstanbul’da taşınma oranı en yüksek ilçe Ümraniye

Endekse göre en çok taşınan ilçe değişmedi. 2019 birinci çeyrek sonuçlarına göre, en çok taşınan ilçe yüzde 7.9 ile Ümraniye oldu. İstanbul’da en çok taşınan mahalle ise 1.6 ile Pendik ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi oldu.

 

 

Kadıköy popülerliğini koruyor

2019 yılının ilk üç ayında, en çok tercih edilen ilçe yüzde 9.2 ile Kadıköy oldu. Aynı zamanda İstanbul’un Kadıköy ilçesi yüzde 6.4 ile en hareketli ilçe olarak belirlendi. En çok tercih edilen mahalleler ise yüzde 1.3 ile Avcılar ilçesine bağlı Tahtakale ile Beylikdüzü ilçesine bağlı Adnan Kahveci Mahallesi. Endekse göre en hareketli mahalle yüzde 1.2 ile Küçükçekmece ilçesine bağlı Atakent Mahallesi.

 

 

Ankara’da en çok taşınan ilçe Çankaya

2017 yıl ortalamasının 100 olarak baz alındığı REIDIN – Enakliyat Ankara Taşınma Endeks trendi, yılın ilk çeyreğinde artış, yıllık periyotta ise azalma gösterdi. Endeksin en yüksek değere sahip olduğu dönem yaz aylarına denk gelen 2017 üçüncü çeyrek oldu. Bu yılın ilk sonuçlarına göre, en çok taşınan ilçe yüzde 25.5 ile Çankaya, en çok taşınan mahalle yüzde 2.7 ile Çankaya ilçesine bağlı Kültür Mahallesi oldu.

 

 

Ankara’da en çok tercih edilen mahaller ve en hareketli ilçeler

Sonuçlara göre, Ankara’nın en çok tercih edilen ilçesi yüzde 21.3 ile Etimesgut, en çok tercih edilen mahalle yüzde 5 ile Etimesgut ilçesine bağlı Bağlıca Mahallesi oldu.

 

2019 birinci çeyrek sonuçları, en hareketli ilçenin yüzde 20 ile Çankaya, en hareketli mahallenin ise yüzde 2.1 ile Etimesgut ilçesine bağlı Eryaman Mahallesi olduğunu gösteriyor.

 

Kiracılar hangi masrafları kira fiyatından düşebilir?

 


BENZER YAZILAR