Lens İstanbul’da daire alanlar kazanıyor!

Yazıyı paylaş:

Lens İstanbul, İstanbul’un Anadolu Yakası’nın konut yatırımcısına en çok prim vaat eden Kurtköy bölgesinde yükseliyor. Avantajlı fiyatlarının yanı sıra Lens İstanbul’un çarşısından içinden metroyla Kadıköy ve Üsküdar’a ulaşım imkânı sunması, Lens İstanbul’un konut sahibi olmak isteyenlerin yakından ilgilendiği projeler arasında ilk sıralara taşıyor. Şimdiden projede satışların yüzde 60 oranına ulaşması da bunun net bir göstergesi.

Zingat Blog olarak Lens İstanbul’da sunulan ödeme koşullarını, daire fiyatlarını ve Kurtköy’de konut yatırımı yapmanın kazançlı yanlarını Lens Yapı Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kutlu’ya sorduk. Lens İstanbul projesiyle dikkat çeken Lens Yapı Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kutlu ile gerçekleştirdiğimiz röportaj…

 

Lens Yapı Grup’a imzasını atan 4 önemli şirket söz konusu: Aydınoğlu Grup, Mah İnşaat, Egal İnşaat ve Renium Yapı. Dört şirketin güçlerini birleştirmelerinin ardındaki ortak amaç, ortak hayal nedir?

Lens Yapı Grup; Aydınoğlu Grup, Mah İnşaat, Egal İnşaat ve Renium Yapı ortaklığıyla 2015 yılında kuruldu. İlk projemizi Lens İstanbul adıyla Kurtköy’de gerçekleştiriyoruz. 33 bin metrekarelik bir arsa üzerinde bin 162 konut ve 85 adet cadde dükkândan oluşan projemiz Kurtköy’ün en büyük markalı konut projesidir. Büyük projeler için büyük konsorsiyumların kurulması gereklidir. Türkiye’de ve dünyada bütün büyük inşaatlarda çoklu yapıları görebilirsiniz. Bizler de kendi alanlarımızdaki tecrübeleri aktarmak ve güçlü bir ortaklık kurmak üzere bir araya geldik. Hem ekonomik hem tecrübe hem de sinerji açısından önemli bir ortaklığa imza attık. Böylece kurduğumuz güçlü yapıdaki Lens Yapı Grup’un üreteceği projelerle tüketicinin kazanmasını istiyoruz.

 

LENS İSTANBUL’DAN KADIKÖY VE ÜSKÜDAR’A METROYLA ULAŞIM!

Lens İstanbul için “Kurtköy bölgesinin en büyük projesi” diyebilir miyiz? “En büyük konut projesi” olmasının, bu bölgeden ev satın almayı düşünenler için avantajlı yanları nedir?

Belirtmiş olduğunuz üzere Lens İstanbul, “Kurtköy bölgesinin en büyük projesi”dir. A’dan Z’ye her şeyin düşünüldüğü, sosyal alanları, çarşısı, güvenliği ile büyük bir konut projesinde yaşamak kişiye hem avantaj katar hem de itibar kazandırır. 2018 sonunda teslim edeceğimiz projemizin en büyük avantajı ise çarşının içerisinden çıkan metro durağı. Kadıköy ve Üsküdar metrosunu birbirine entegre eden Kurtköy metrosu sayesinde rahatlıkla Kadıköy’e hatta, Avrupa Yakası’na bile geçebilmek mümkün. Kurtköy Yenişehir bölgesinde Osmanlı Bulvarı hattında, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın hemen karşısında, metro durağının tam üzerinde yer alan projemizde, yürüyüş parkuru, kreş, hobi bahçesi, sauna, 3 katlı kapalı otopark, SPA ve fitness salonu gibi spor ve sosyal yaşam alanları da yer alıyor.

 

HERKESİN CEBİNE UYGUN ÖDEME AVANTAJLARI

Lens İstanbul projesinde daire sahibi olmak isteyenleri nasıl bir ödeme planı bekliyor?

Daire brüt metrekarelerinin 66,08 ila 359,47 değiştiği Lens İstanbul’da herkesin cebine uygun çeşit çeşit ödeme planları da hazırladık. Bu ödeme planlarından en etkili olan ise yüzde 10 indirime ek, yüzde 50 peşin yüzde 50 teslimde ödeme imkânı. Peşin alımlarda ise 1+1 dairelerin fiyatları 307 bin TL’den başlıyor. Yüzde 50 peşin yüzde 50 teslimde ödeme, yüzde 10 indirim kampanyasına göre fiyatlarımız ise şu şekildedir:

1+1’ler 66,08-103,86 metrekare 342 bin TL ila 476 bin TL
2+1’ler 112,01-150,53 metrekare 492 bin TL ila 776.000 TL
2+1 dubleksler 115,76-169,97 metrekare 586 bin TL ila 817 bin TL
3+1 dubleksler 177,81-209,98 metrekare 730 bin TL ila 1 milyon TL
4+1 dubleksler 288,53-359,47 metrekare 1 milyon 256 bin TL ila 1 milyon 544 bin TL.

 

Satışa sunduğunuz dairelerin satış oranı nasıl gerçekleşti?

Projemizin şimdiye kadar yüzde 60’ının satışını gerçekleştirdik.

 

Lens İstanbul’da yaşayacakları nasıl bir hayat tarzı bekliyor?

Lens İstanbul, tamamıyla beyaz yakalılara hitap eden bir proje. Çünkü gerek havalimanı gerek Teknopark gerekse de Kurtköy bölgesindeki büyük hastanelerden dolayı bu bölgede çok fazla beyaz yakalı çalışanlar var ve biz de Lens İstanbul projemizle onların konut ihtiyaçlarına cevap vermek istedik. İhtiyaçlarına cevap verirken de konutlarını sadece bir barınma alanı olarak görmelerini istemedik. Yaşam alanları ve güvenliğiyle eşsiz bir konforu yaşarlarken, zamanlarını doğru değerlendirmeleri, kendilerini yormamaları için tüm ihtiyaçlarını karşılamaları için bir çarşı projesi geliştirdik. Eskiden biliyorsunuz, yaşadığımız mahallelerde kasabından manavına bankasına kadar tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabilirdik. Zamanla mahallerden çıkıp güvenlikli konut projelerinde, daha ayrıcalıklı bir yaşamı tercih etmeye başladık. Ancak bu projeler, bize sadece barınma ihtiyacı sunmakla sınırlı kaldı. Oysa biz evinize çıkmadan sporunuzu, alışverişinizi yapabileceğiniz bir çarşı geliştirmeye karar verdik. Tıpkı eski günlerde olduğu gibi ama bu kez daha modern, beyaz yakalının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde… Cadde konseptli, canlı yaşam alanı çizdik burada. Bulunduğumuz konum itibariyle burası 24 saat yaşayan bir yer. Buraya gece 12’de 1’de gelin köşedeki dükkanlarda hep müşterileri görürsünüz. Keza metronun hemen projemizin içerisinden çıkması, otoparkımızın aktif olması nedeniyle çarşı ile insanların yemek yeme, sosyal ihtiyaçlarını karşılamak istedik. Yine havalimanı çok yakın olduğu için uçak kalkana kadar metro ve otopark avantajından dolayı insanlar Lens İstanbul Çarşı’da keyifle vakit geçirebilecekler. Kısacası yoğun sirkülasyona Çarşı projemizle cevap vermek istedik.

 

Lens İstanbul’dan konut satın alanların profilini kısaca özetler misiniz?

Genel bakacak olursak Lens İstanbul’da beyaz yakalı, yüksek eğitim grubundaki kişiler en çok daire satın alımını gerçekleştiren kitle oldu. Bunun yanı sıra Anadolu’da ve Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan, İstanbul’a çok seyahat eden kişiler de projemizin havalimanına olan yakınlığı sebebiyle daire satın alımı gerçekleştirdi. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da projemizden daire satın aldılar.

 

LENS İSTANBUL ŞİMDİDEN YÜZDE 25 KAZANDIRDI

Zingat.com verilerine göre, projenin başlangıç tarihi olan Haziran 2016’dan bu yana değer artışı yüzde 9,15… Sizce projede yaşam başladığında Lens İstanbul’dan daire alanlar nasıl bir kazanç elde edecek?

Projemiz başlangıç tarihinden itibaren yüzde 25 değer kazandı. 2018 yılında tamamlandığında başlangıcından bitişe kadar geçecek süreçte toplam yüzde 35 prim yapmasını ön görüyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanın ikinci pistinin açılması, havalimanı kapasitesinin 35 milyondan 70 milyona çıkması ve Lens İstanbul projemizin hemen önündeki Yenişehir metro istasyonunun da açılması ile projemizin yüzde 20 daha prim yapmasını ön görüyoruz. Lens İstanbul projemizin altında 30,000 metrekare kiralanabilir çarşımız var. Bu faktörler ve yüksek potansiyel sebebi ile Türkiye ve dünyanın en değerli markalarına kiralamalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor.

KURTKÖY EN ÇOK PRİM VADEDEN BÖLGELERDEN BİRİ

Kurtköy gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için nasıl bir gelecek vadediyor?

İstanbul Anadolu Yakası’nın en çok prim yapan ve gelecek vadeden bölgelerin başında Kurtköy geliyor. 15 yıl önce Sabiha Gökçen Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte gayrimenkul yatırımlarının hızla yükseldiği Kurtköy, Osmangazi Köprüsü’nün ve 3’üncü Köprü’nün hayata geçmesiyle beraber her geçen gün değer kazanıyor. Önümüzdeki dönemde havalimanı daha da büyüyecek. Teknopark, AVM’ler, otel, okul, markalı konut projeleri gibi yatırımlar sayesinde Kurtköy’ün bir yıllık konut satış fiyat artışı yüzde 15’i, beş yıllık konut satış fiyat artışı ise yüzde 129’u buldu. Beş yıl önce metrekaresi bin 500 TL olan konut fiyatları 4 bin TL’ye dayandı. Kadıköy ve Üsküdar metrosunu birbirine entegre edecek Sabiha Gökçen – Kurtköy Metro hattı durağının 2020 yılında açılmasıyla daha da değerlenecek. 2019 yılında dairelerin birim fiyatları 6 bin 500 TL’nin altında olmayacak. Kurtköy’ün yatırım değerinin sürekli artmasından dolayı biz de Lens Yapı Grup olarak Kurtköy bölgesinde proje geliştirme kararı aldık. Lens İstanbul’un hemen karşısında yer alan 33 bin metrekarelik alan üzerine 250 bin metrekare inşaat alanına sahip yeni projemizin startını birkaç hafta içerisinde vereceğiz. 1 milyar 800 milyon TL’lik yatırımla hayata geçireceğimiz projemizde 1100 daire, 50 bin metrekarelik çarşı ve 100 bin metrekarelik otopark bulunacak. Bu projemizde de 500 kişiye istihdam sağlayacağız. Projemizi 36 ay içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Yani yaklaşık 5 yıl boyunca bu bölgedeyiz.

 

LÜKS KONUTTA DOYGUNLUK YAŞANIYOR

Son olarak, 2018 yılının konut sektörü açısından değerlendirmesini yapar mısınız?

Sektör olarak son 3 yıldır konut satış rakamları kırılıyor. 2018 yılına da iyi bir başlangıç yaptığımızı söyleyebiliriz ancak konut faiz oranlarının neredeyse yüzde 1,50 seviyesine dayanmış olması, son bir yılda demire yüzde 90 oranında yapılan, birkaç aya kadar betona yapılacak yüzde 30’luk zam ve artık arsa maliyetlerinin çok yukarılara çıkmış olması, konut üreticisini de konut alıcısını da zorlar duruma geldi. Artık firmalar, daha küçük konut projeleri üretmeye ve konut üretimini İstanbul’dan Anadolu’ya taşımaya başladılar. Çünkü İstanbul’da maliyetler çok yüksek. Alt ve orta sınıf konut alıcısına konut üretmek imkânsız duruma geldi. Lüks konutta da doygunluk yaşanıyor. Bu yüzden eğer acil bir eylem planı hazırlanmazsa, bankalar konut faiz oranlarını düşürmezse, konut satışında geçtiğimiz yıllara göre yükselen bir grafik çizmemiz zor gibi duruyor.

 


BENZER YAZILAR