Mayıs ayında ev satışını artırmak için 3 ipucu!

Yazıyı paylaş:

Satılık evi bulunan gayrimenkul sahipleri, birlikte çalışacakları emlak danışmanından her zaman aynı şeyi ister: Evinin olabildiğince kısa zamanda ve mümkün olduğu kadar iyi bir fiyat karşılığında satılması.

 

Mayıs: Emlak pazarında sihirli ay

Emlak danışmanları için de Mayıs ayı müşterilerinin bu isteklerini hızla hayata geçirebilmek için fırsatlar sunar.

Mayıs ayı, yurtdışındaki emlak pazarlarında da “sihirli ay” olarak tanımlanıyor. Yabancılar, ilkbaharın sonlarına doğru emlak ilanı verilen evlerin alıcı bulma şansının, önceki aylara göre çok daha yüksek olduğunu düşünüyor. Örneğin, ABD’de yapılan bir araştırma, Mayıs ayının ilk yarısında emlak ilan listelerine giren satılık evlerin, ortalama listelere göre yaklaşık dokuz dakika daha hızlı ve neredeyse yüzde 1 daha fazla fiyata satıldığını gösteriyor.

 

Evin satış fiyatı nasıl belirlenir?

 

Ev satışını artırmak için 3 ipucu

Emlak danışmanları portföylerine yeni eklenen veya bir süredir emlak ilanı yayında olan evleri satmak için Mayıs ayının avantajlarından yararlanabilir. “Sihirli ay” Mayıs’ta daha çok ev satışı yapabilmek için 3 iyi nedene göz atın ve satılık ev ilanlarınıza daha çabuk alıcı bulmanın yollarını değerlendirin.

 

1) Alıcılar ev fiyatları yükselmeden erken davranmak ister

• Bir ay sonra özellikle büyükşehirlerde taşınma hareketliliği artıyor. Örneğin, kentsel dönüşüm nedeniyle yenilenecek binalar Haziran itibariyle kat sakinleri tarafından boşaltılarak müteahhit firmaya teslim ediliyor.

• Yeni bir eve talebin artmaya başlayacağı Haziran ayı ve sonrasında, doğal olarak hem satılık hem de kiralık ev fiyatları yükselişe geçiyor.

• Satılık ev arayışında olan alıcılar, Haziran ayıyla birlikte hem emlak piyasasında hem de fiyatlarda hareketlilik başlamadan satın alacakları yeni evlerini bir an önce seçmek istiyor.

• Alıcıların daha hızlı karar vermeye çabaladığı Mayıs ayını avantaja çevirerek, doğru fiyattan satışa çıkardığınıza emin olduğunuz evlerin satışını daha kısa sürede gerçekleştirmek için Mayıs ayını iyi değerlendirmelisiniz.

 

2) Çocuklu aileler için ev arayışı hızlanıyor

• Mayıs ayına gelindiğinde, özellikle çocuklu aileler çocuklarının okullarına yakın bir ev arayışına giriyor. Bu süreci olabildiğince hızlı tamamlayarak Mayıs ayında kararlarını vermek bu aileler için iyi oluyor. Nedeni basit: Yaz aylarını ev satın alma işlemleri veya zorlu taşınma dönemi için değil, tatil yapmak için planlamak istemeleri…

• Portföyünüzdeki satılık evler arasında yakın çevresinde okul bulunanları emlak ilan listelemelerinde öne çıkarmayı deneyebilirsiniz. “Okula yakın” gibi anahtar kelimeleri ilan başlığında daha sık kullanabilirsiniz.

• Zingat.com’da yayınlanan “okula yakın” konumdaki ilanlarınıza Zingat Enerji yüklemesi yaparak, satılık ev ilanınızın daha çok dikkat çekmesini denemenin tam zamanı.

 

Ev arayanlar hangi emlak danışmanlarını seçiyor?

 

3) Satılık yazlık ev ilanlarınıza ilgi artabilir

• Güneşin ve sıcak havanın kendini iyiden iyiye hissettirdiği Mayıs ayı yazlık ev almayı planlayanları harekete geçiriyor.

• Yazlık ev satışı ve kiralama döneminin başladığı Mayıs ayında dikkat çeken emlak ilanları hazırlayarak daha çok satış yapabilirsiniz.

• Satılık yazlık ev ilanlarınızın daha çok alıcının dikkatini çekmesi için mutlaka bilmeniz ve uygulamanız gereken konuları biliyor musunuz? İşte birkaç ipucu: Satışa çıkardığınız yazlık evlerin denize mesafesi ve merkeze yakınlığı gibi konumunu açıklayan bilgilere hâkim olmak, ilan fotoğraflarında aydınlık ve ferah görüntülere yer vermek, yine satılık yazlık ev ilanının fotoğraflarında sadece evin içini değil bahçesini ve havuzunu da yansıtmak…

• Mayıs ayı yazlığını satmak isteyen müşterinizin evine daha yüksek fiyattan alıcı bulmanız için de size fırsat sunar. Mayıs ayını, özellikle ikinci el satılık yazlık evi gözden geçirerek, evin değerini artıracak tamirat ve tadilatların hayata geçirilmesi amacıyla kullanabilirsiniz.

 

Ne kadar iyi bir emlak danışmanısınız?

BENZER YAZILAR