Peşinatsız ev sahibi olmak mümkün mü?

Yazıyı paylaş:

Geçtiğimiz aylarda konutta kredi kullanım oranı yüzde 75’ten yüzde 80’ne çıkarılmıştı. Böylece konut kredisi ile ev almak isteyen ancak peşinat sıkıntısı yaşayanlar bir nebze de olsa rahatlatmıştı. Peki, peşinatsız ev sahibi olmak mümkün mü?

Konut kredisi; ekspertizin satın alınacak eve biçtiği değer üzerinden en fazla yüzde 80’nine kullandırılan bir bireysel kredi türüdür. Bankalar ev sahibi olmak isteyenlere uzun vadelerde kredi imkânı sunuyor. Ancak yasal olarak bankaların verebileceği kredi miktarı son değişiklikle birlikte konut değerinin yüzde 80’ni kadar olmalı.

 

Konut kredi kullanımı yüzde 75’ten yüzde 80’e çıktı!

 

Örneğin satın alacağınız ev 400 bin TL değerinde ise en az 80 bin TL peşinatınızın olması gerekiyor. Ancak elinizde bu kadar peşinat da yoksa ne yapmalısınız? Peşinatsız ev kredisi alınır mı? Peşinatsız ev sahibi olmak mümkün! İşte peşinatsız ev sahibi olabilmenin yolları…

Peşinatsız ev sahibi olmak için yapılması gerekenler

• Konutun yüzde %20’sine denk gelen bölümü için ihtiyaç kredisi kullanılabilir.
• Ancak aynı bankadan hem konut hem de ihtiyaç kredisi çekmek mümkün olmayabilir. Böyle bir durumda aile fertlerinden birinin konut diğerinin ise ihtiyaç kredisi çekmesi mümkün olabilir. Bu şekilde ihtiyaç kredisi ile yüzde 20’lik kısım ödenebilir.
• Peşinatsız ev sahibi olmak için tercih edilebilecek diğer bir yol ise; ikinci bir ev ya da yazlığı krediye uygun ise ipotek göstermektir.

 

Konut kredisi alırken sormanız gereken 5 soru!

• Bu konuta ipotek koydurarak yeni satın alacağınız konutun tamamı finanse edilebilir. Ancak bu her banka tarafından kabul edilmeyebilir.
• Diğer yandan bir eviniz var ve yatırım için ikincisini almayı düşünüyorsanız, ancak peşinat ödemek istemiyorsanız kimi bankalar tarafından uygulanan yüzde 100 konut kredisinden faydalanabilirsiniz.
• Yüzde 100 konut kredisinden yararlanabilmek için hem yeni alacağınız evi hem de eski evinizi ipotek göstererek evin değerinde kredi çekebilirsiniz.


BENZER YAZILAR