Kağıthane: Emlak yatırımı için yeni çekim merkezi!

Yazıyı paylaş:

Kağıthane, İstanbul’un konumu ve ulaşım imkânlarıyla merkezi ilçelerinden biri… Son yıllarda kentsel dönüşüm çalışmalarının arttığı Kağıthane emlak yatırımı için prim yapacak ilçe arayanların da yeni adresi.

 

İlk kez ev alacaklar için ipuçları!

 

Kağıthane’yi emlak yatırımı için öne çıkaran 5 özellik

1) Yabancı ve yerli birçok şirketin genel müdürlüklerinin veya önemli şubelerinin adresi konumunda olması, Kağıthane’yi ticari gayrimenkul yatırımı kadar konut, ofis ve alışveriş merkezi projeleri için de avantajlı kılıyor.

2) Kağıthane, İstanbul’un en işlek ve ekonomik olarak öne çıkan Maslak-Büyükdere-Levent hattına birkaç dakika uzaklıkta. Ayrıca ulaşım açısından Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Şişli ve Mecidiyeköy hattına hâkim bir noktada yer alıyor.

3) Kentsel dönüşüm faaliyetleri ile birlikte yeni konut projeleri de hız kazandı. İlçede, yapı stokunun yüzde 60’ının yenilendi. Bugün itibariyle ilçede 3 bine yakın inşaat devam ediyor.

4) Kağıthane yeşil alanlarıyla da öne çıkıyor. İlçede hâlihazırda 275 park var ve kilometreye düşen park sayısında İstanbul’un iddialı bölgelerinden.

 

Kağıthane’de emlak fiyatları

İşte, ortalama 100 metrekarelik bir konut için Zingat.com Emlak Raporu bölümünde yer alan fiyat bilgileri ve Kağıthane satılık konut, Kağıthane kiralık konut fiyat trendleri…

Kağıthane ortalama 100 m2 bir konut için:
Satış fiyatı: 326.245 TL (minimum 244.684 TL ile maksimum 407.806 TL arasında değişiyor)
Kira fiyatı: 1.498 TL (minimum 1.124 TL ile maksimum 1.873 TL arasında değişiyor)
Kiraya verilen konutun geri dönüş (amortisman) süresi: 18 yıl

kagithane.satilik

kagithane.kiralik

 

“Türkiye’nin en iyi girişimcileri projelerini Kağıthane’de uyguluyor”

Kağıthane Belediyesi Başkanı Fazlı Kılıç’ın ilçe ile ilgili değerlendirmesi ve Kağıthane’nin yakın gelecekteki resmine dair ipuçları veren demeçlerine kulak verelim:

“İlçedeki yenileme ve dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bunları yenilerken Kağıthane’de yeni spor alanları, yeni kültür merkezleri, yeni yollar, yeni okul alanları, yeşil alanlar ve sağlık alanları üretiyoruz. Yaptığımız çalışmalar Kağıthane’yi girişimciler için de gözde bir ilçe haline dönüştürdü. Kağıthane tam bir çekim merkezi haline geldi. Yabancı projeler burada uygulanıyor. Türkiye’nin en iyi girişimcileri projelerini Kağıthane’de uyguluyor. Ödül alan birçok proje Kağıthane’de hayata geçti. Kamunun ve özel sektörün yapmış olduğu yatırımlar Kağıthane’yi çok farklı bir noktaya getirdi.”


BENZER YAZILAR