Ev dekorasyonu için 10 yaratıcı geri dönüşüm fikri!

Yazıyı paylaş:

Evinizdeki eski eşyaları değerlendirerek, yaratıcı bir şekilde kullanabileceğinizi biliyor musunuz? Kullanmadığınızı eşyaları geri dönüştürerek, farklı alanlarda kullanarak hem çevreye katkıda bulunabilir hem de bütçenizde kâr sağlayabilirsiniz. İşte ev dekorasyonu için 10 yaratıcı geri dönüşüm fikri…

1.bicak

   Bıçak standı                                               Kalemlik                                                                                     

Özellikle küçük mutfaklar için kullanışsız olan bıçak standını çöpe atmak yerine, kalem kutusu haline getirebilirsiniz! Böylece hem mutfağınızda alan açılır hem de bıçak standı işe yaramış olur.

 

                                                                                                                                        

3.ayakkabilik

            Kasa                                                 Ayakkabılık

Meyve-sebze kasalarının bir gün bu kadar çok revaçta olabileceğini düşünür müydünüz? Günümüzde bu kasalardan o kadar çok şey yapılıyor ki… Sehpa, kitaplık ya da gazetelik gibi birçok eşya için kullanılabilecek olan kasayı, ayakkabılık olarak da kullanmak da mümkün! Bu kasaları boyayarak, duvara asın ve ne kadar güzel durduğunu görün! Unutmayın, çizmeler için kasayı uzunlamasına diğer ayakkabılarınız için enlemesine asın!

 

 

5.sus

            Vakum hortumu                                  Kapı süsü

Artık kullanmadığınız vakum hortumunu, esnekliği ve uzunluğu sayesinde bir kapı süs olarak da kullanabilirsiniz. Ev dekorasyonu için hoş bir detay olan kapı süsü için vakum hortumunu çeşitli boya ve çiçeklerle süsleyebilirsiniz.

Yaratıcı geri dönüşüm fikirleri

 

8.meyve

                  Pan kek kabı                                       Meyvelik

Pan kek kabını meyvelik olarak kullanabileceğinizi biliyor musunuz? Eski pan kek kaplarını bir araya getirerek vintage bir meyvelik oluşturabilirsiniz.

 

 

7.oyun

        Portmanto                                    Çocuk oyun evi

Evin hemen girişinde yer alması sebebiyle ilk dikkat çeken eşyalardan biri olan portmanto, uzun yıllar kullanılabilir. Hatta eskidiğinde de portmantonuzu çocuğunuz için eğlenceli hâle getirebilirsiniz. Portmantoyu, biraz tamirle çocuğunuzun hayallerini yansıtan küçük bir eve dönüştürebilirsiniz.

 

 

4.kutu

               Çekmece                                         Yatak odası kutusu

Kullanım ömrü sona eren çekmecenizin bir kısmını yatak odanızda kutu olabilirsiniz. Bu kutuyu, yastıkları, nevresimleri koyarak değerlendirebilirsiniz.

 

 

9.kopek

Televizyon vitrini                                  Köpek odası

Eğer evinizde bir köpek dostunuzla yaşıyorsanız, eski televizyon vitrininden onun için mükemmel bir oda hazırlayabilirsiniz. Birkaç boyama ve tamirat işleminden sonra TV ünitesinin baştan yaratıldığını ve köpeğinizin en sevdiği köşe olduğunu göreceksiniz!

 

 

6.lego

             Masa                                        Lego standı

Atmaya kıyamadığınızı masanızı çocuğunuz için lego standı haline getirebilirsiniz. Hem bu şekilde evde dağınık legoları toplamak zorunda da kalmazsınız.

 

 

2.yatak

             Yatak başlığı                                       Bank

Yatak başlığından bank yapabileceğinizi düşünür müydünüz? Evet, bu mümkün! Biraz boya ve tamiratla eski ve atmayı düşündüğünüz yatak başlığı şık bir bank olarak evinizin baş köşesinde yerini alacak.

 

Kaynak: housebeautiful


BENZER YAZILAR