Satılık sıfır daireleri en çok değerlenen ilçeler!

Yazıyı paylaş:

Son yıllarda konut fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya’nın değerlendirmesine göre, konut fiyatlarındaki yükselme trendinin ardında iki başlıca neden var:

1) Mega projeler
Köprü, metro, havalimanı, hastane, adliye sarayı ve benzeri kamu yatırımları bölge dinamiklerini ve fiyatı önemli ölçüde etkiliyor.

2) Bölgedeki konut stokunun hayata geçmesi ve belirli bir süre sonunda bölgenin olgunlaşması
Bir bölgede birden bire eş zamanlı başlayan şantiyeler olduğunda, inşaat bitiş ve ev teslim dönemleri de çok benzer zamanlarda oluyor. Aynı anda stoka çok fazla konut eklendiğinde özelikle kira rakamları ve satış rakamlarının dengeye ulaşması biraz vakit alabiliyor. Dengeye ulaştığında ve gerçek pazar değerlerini bulma dönemlerinde artışlar biraz daha keskin olabiliyor.

 

İstanbul’un en çok kazandıran 8 ilçesi

 

Hangi ilçede konut fiyatları ne kadar arttı?

TSKB Gayrimenkul raporuna göre İstanbul’da son bir yılda sıfır konutlarda değer artışları nasıl oldu? İşte sonuçlar:
• En yüksek değer artışı yüzde 33’le Üsküdar’da oldu.
• Üsküdar’ı yüzde 32 ile Bakırköy ve yüzde 25’lik artışla Ataşehir ve Zeytinburnu takip etti.

istanbul.degerliilce.2

• Üsküdar’da metrekare fiyatları ortalama 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseldi.
• Bakırköy’de metrekare fiyatları ortalama 7 bin liradan 9 bin 250 liraya yükseldi.
• Ataşehir’de metrekare fiyatları ortalama 5 bin 750 liradan 7 bin 250 liraya yükseldi.
• Ataşehir bölgesi, yakın çevresinde iş alanlarının artması, kendi kendine yetebilen ve ticari alternatifleri artan bir bölge haline gelmesi, ayrıca İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) bölgeye yakın konumda yer alması fiyatların artışında etkili oluyor.

 

İstanbul’un en eğlenceli 5 semti ve emlak fiyatları!

 

• Zeytinburnu’nda metrekare fiyatları ortalama 4-12 bin lira aralığından 5-14 bin lira aralığına yükseldi.
Şişli’de konut metrekare fiyatları; satışlardaki durgunluğa rağmen ilçenin merkezi konumu, sağlam zemini, altyapı projelerinin devam ediyor olması gibi faktörler nedeniyle son bir yılda yüzde 20 civarında artarak ortalama 7 bin 500 liraya çıktı.
Kartal’da 4 bin 250 lira olan metrekare ortalaması 5 bin liraya yükseldi. Bu artışın nedenleri arasında kentsel dönüşüm, metro bağlantısı ve bölgedeki biten konut projelerinde oturumların başlaması gibi etkenler bulunuyor.

 

 

Sancaktepe’de 2 bin 500-4 bin 500 lira arasında değişen fiyatlar, son bir yılda 3 bin ile 5 bin lira arasında değişti. Konut projelerinin ve yatırımların artmakta olduğu bu bölgede söz konusu artış bekleniyordu.
Bahçeşehir’de sıfır konutlarda metrekare satış fiyatları, geçen yılın ilk 9 ayında 3 bin 500-4 bin aralığında. Bu yıl rakamlar 4-5 bin aralığında değişti. Nedeni, bölgenin ulaşım bağlantılarının tünel ve Kuzey Marmara Otoyolu bağlantısı ile güçlenme beklentisi…
Beylikdüzü’nde konut satışında metrekare fiyatları 2 bin 500-3 bin 500 aralığından 3-4 bin civarına yükseldi.

 


BENZER YAZILAR