TOKİ’den emeklilere müjde!

Yazıyı paylaş:

2017 yılında 15 bin emekli ev sahibi olurken, 2018 yılında da hedef değişmedi. TOKİ, 2018 yılında 15 bin emekliyi ev sahibi yapacağını açıkladı. Projelerinin çoğunda daha önce hiç ev sahibi olmayan emeklilere yüzde 25 kontenjan ayıran TOKİ’nin 2018 yılının hedefleri belirlendi.

300-400 TL taksitle ev sahibi olma şansı

2023 yılına hedeflerini 1 milyon 200 bin konuta çıkaran TOKİ, son 2 yılda 60-65 bin konut üretimi yaptığını açıkladı. TOKİ’nin özellikle Anadolu illerindeki projelerinde aylık 300-400 TL taksitle ev sahibi olunabilecek. Aynı zamanda Anadolu’daki TOKİ projelerinin birçoğunda eve taşındıktan sonra taksit ödeme imkânı var.

 

2018 TOKİ projeleri

 

Bursa’da emekliler için yeni konutlar

Bu yıl sadece emekliler için Bursa’da 1.100 konut yaptığını açıklayan TOKİ, Karabük’te yine emekliler için binin üzerinde konut projesine imza atıyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan; aldıkları kararlarla özellikle hiç ev sahibi olmayan kişileri ev sahibi yapmayı amaçladıklarını ifade etti.

 

TOKİ’nin hedefi her zaman büyümek!

Ülkemizde sosyal konuta ihtiyacın bitmediğini belirten Turan, “TOKİ’de ‘satılmaz konut’ diye bir kavram yok. İnşaat sektörünü değerlendirirken, sosyal konut segmentinde yapacak daha çok işimiz var ve asla durmamalıyız. Hedefimiz küçültmek değil, büyütmektir. Ekonomik model olarak belli segmentlerde belki konut arzında fazlalık olabilir; ama, inşaat sektörü alt sektörlerle beraber Türkiye ekonomisi için lokomotif sektörlerden bir tanesidir. İstihdam için de çok önemli sektörlerden bir tanesi. Türkiye’nin büyümesinde payı olan sektörlerden biri. Türkiye büyüyecekse inşaat sektörü bugün olduğundan daha fazla büyümelidir” dedi.

 

Emekliler TOKİ’den nasıl ev sahibi olabilir?

 

 

 


BENZER YAZILAR