Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi başladı!

Yazıyı paylaş:

İstanbul Güngören Tozkoparan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı.Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi bölgedeki emlak fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte Tozkoparan kentsel dönüşüm projesine dair ayrıntılar ve bölgedeki emlak fiyatları…

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Güngören Belediyesi’nin işbirliğiyle hayata geçen Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi ilk olarak Nisan 2013’te riskli alan ilan edilmişti. Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi 60 hektarda 5 bin 560 konut, 6 bin 436 bağımsız birim ve 6 bin 351 hissedarı kapsıyor.

Projenin işbirlikçilerinden biri olan Güngören Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili mahalle sakinlerini bilgilendirmek için Tozkoparan Bilgilendirme Ofisi’ni (TOBİM) hizmete açmıştı. 6 bin 351 hissedarın bulunduğu Tozkoparan’da Bayındırlık Bakanlığı’nın 1960’lı yıllarda ‘Gecekondu Önleme Projesi’ adı altında yapmış olduğu sosyal konutlar bulunuyor. Diğer yandan proje alanının yüzde 44’lük kısmı hazine arazisi olarak belirlendi. Proje alanında tapulu imarsız parseller ve birbirinden kopuk kaçak yapılaşma da bulunuyor.

Tozkoparan kentsel donusum.1.

 

 

Tozkoparan kentsel dönüşüm konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi, bölgede konut fiyatlarında da artışa sebep oldu. REIDIN raporlarına göre 2003 – 2016 yılları arasında Güngören Tozkoparan Mahallesi’nde konut fiyat artışı yüzde 229,80 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde İstanbul il genelinde satılık konut fiyat artışı yüzde 251,13, Güngören ilçesinde yüzde 279,98 oldu.

2015 yılında Tozkoparan Mahallesi’nde satın alınan 100 metrekarelik bir dairenin ortalama fiyatı 236.026,00 TL iken, bu yıl için Tozkoparan Mahallesi’nde satılık daire ortalama fiyatı 296.131,00 TL oldu. Güngören Tozkoparan Mahallesi’nde dairelerin son bir yıllık ortalama metrekare fiyatları 2.961 TL olurken, Tozkoparan emlak satış fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 25,47 artış gösterdi.

 

Tozkoparan Bölge Raporu için tıklayın!

 

Tozkoparan nerede?

İstanbul Güngören’de yer alan Tozkoparan Mahallesi, şehrin en eski mahallerinden biridir. Bölgede, yeşil alanın yoğunluğu dikkat çeker. Yeni Tozkoparan kentsel dönüşüm projesiyle birlikte, bölgenin yeni bir çehre kazanması bekleniyor.

 

Güngören Bölge Raporu için tıklayın!


BENZER YAZILAR