Gayrimenkul danışmanları için okula dönüş zamanı!

Yazıyı paylaş:

Eylül ayı, okula dönüş vakti… Sadece öğrenciler değil, yeni başlangıçlar ve yeni hedefler için de eğitim zamanı…

Gayrimenkul danışmanları için de pek çok kurs eylül ayında başlıyor! Emlak sektöründe nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayan bu kurslarda; emlak sektörüne dair bilgiler, kentsel dönüşüm, gayrimenkul ve imar hukuku gibi birçok konuda eğitim veriliyor. Biz de okulların açılmasını fırsat bilerek, emlak sektörüne ilk adımını atan ya da kendini geliştirmek isteyen gayrimenkul danışmanları için emlak sektöründe bilinmesi gereken 5 dersi derledik.

 

Ne zaman ev almalısınız?

 

İşte gayrimenkul danışmanlığında başarı için gereken 5 ders…

emlak.dersler.2

Ders 1: Gayrimenkul danışmanlığı sertifikası alın
Emlak sektörüne girmek istiyorsanız ilk önce bu işin eğitimini almalısınız. Sektördeki nitelikli eleman gücü eksikliği sebebiyle birçok kurum Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitimler düzenliyor. Bu eğitimlerde satış/kira sözleşmesi, kentsel dönüşüm, gayrimenkul ve imar hukuku, davranış bilimleri ve beden dili gibi konular ele alınıyor.
Ders 2: Çevrenize kendinizi gösterin
Gayrimenkul danışmanı olmaya karar verdikten sonra ilk yapacağınız işlerden biri de çevrenize kendinizi hatırlatmak… Aileniz, arkadaşlarınız ya da tanıdığınız kişilerle iletişime geçerek yeni işinizi anlatabilir ve akıllarında kalmayı sağlayabilirsiniz. Unutmayın ilk müşterileriniz mutlaka çevrenizden birileri olacaktır. Kurumsal bir gayrimenkul şirketinde işe başlasanız dahi hazır network’e güvenmeyin, sürekli çevrenizle iletişim halinde olun ve satılık ev ya da kiralık ev arayanların ilk adresi olun!

 

Evin satış fiyatı nasıl belirlenir?

 

Ders 3: Sektörü öğrenin
Emlak sektörünü ne kadar biliyorsunuz? Sektörde son yıllarda hangi bölgelerde konut fiyatları nasıl değişti? Hizmet vereceğiniz bölgede emlak fiyatları ne kadar arttı? Satacağınız evin fiyatı gerçek değerini yansıtıyor mu? Ev almak ya da satmak için doğru zaman mı? Tüm bu soruların cevabını sektörünüzü tanıyarak öğrenebilirsiniz.

Zingat.com haberler sayfasını takip ederek sektör gündemini takip edebilir; Evimin Değeri, Bölge Raporu, yaşamSkor gibi uygulamalarla portföyünüzdeki evlere ve bulundukları bölgeye dair tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

 

Emlakta KGS devri başlıyor!

 

Ders 4: Sektörel argümana hâkim olun
Konut kredisi, kira sözleşmesi, kira garanti sistemi, depozito, tapu harcı gibi sektörel argümanlara hâkim olmalısınız. Ev satın alacak ya da kiralayacak olan kişiler, gayrimenkul danışmanının bu konulara bilgili olmasını talep eder. Tüm bu bilgiler için Zingat.com Yararlı Bilgiler sayfasını tıklayabilirsiniz.

 

Tapu harcı yüzde 1’e düşecek!

 

Ders 5: İş planınızı hazırlayın
Gayrimenkul danışmanlığı sertifikasını aldıktan sonra kendinize bir iş planı hazırlayın. İş planınızda hedef kitleniz, hedef kitlenize nasıl ulaşacağınız, bütçeniz ve aylık olarak kaç gayrimenkul satacağınız ya da kiralayacağınız mutlaka yer almalı. Bu şekilde hedeflerinize daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.


BENZER YAZILAR