Bayrampaşa’da kentsel dönüşüm tarihi belli oldu!

Yazıyı paylaş:

İstanbul Bayrampaşa’da kentsel dönüşüm başlangıç tarihi belli oldu. Bayrampaşa kentsel dönüşüm projesi Ekim ayında başlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Bayrampaşa İsmetpaşa Mahallesi‘nde 195 bin 350 metrekare yüz ölçümüne sahip arazide yaklaşık 600 bin metrekarelik inşaat yapılacak. Bayrampaşa kentsel dönüşüm projesi maliyeti yaklaşık 1 milyar lira olan alana 2 bin 300 konut, devlet hastanesi, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, yer altı otoparkı ve dükkanlar inşa edilecek. Depreme dayanıklılık önceliğinde, dönüşüm odaklı hayata geçirilecek proje kapsamında inşa edilecek konutların ticari satışı yapılmayacak. Proje alanında yaklaşık 10 bin kişilik nüfus yaşayacak.

İlçe ilçe İstanbul kentsel dönüşüm projeleri!

 

Bayrampasa cezaevi kentsel donusum

Cezaevi dönüşümünü KİPTAŞ yapacak

Bayrampaşa’daki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili Anadolu Ajansı’na bilgi veren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ise KİPTAŞ tarafından yapılacağını söyledi. Bu projenin 2019 seçimlerine kadar bitirileceğini ifade eden Aydıner, “Çünkü yeni hastane mevcut TEİAŞ alanına yapılacak. Şu anda TEİAŞ alanının taşınacağı yerde çalışmalar başlamış bulunmakta. Buradaki çalışmalar tamamlandığında TEİAŞ buraya taşınacak ve mevcut alana da hastane yapılacak. Bunun tamamlanması da 3-4 yıllık bir süreç alacak” dedi.

 

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi başladı!

 

2 bin 300 konut yapılacak
Projede kültür merkezleri ve yaklaşık 2 bin 300 konutun bulunacağını hatırlatan Aydıner, “Bu konutlar kentsel dönüşüm amacıyla yapılıyor. Bu daireler ticari amaçla satılmayacak. Bir mahallemizin bir kısmı, inşaatlar tamamlandıktan sonra buraya taşınacak. İkinci aşamada da boşaltılan bölge yıkılarak bu döngüyü devam ettirme düşüncesindeyiz. Vatandaşlarımız mevcut dairelerinin durumuna göre belli oranda kesinti yapılarak yeni projeden hak sahibi olacaklar.” Projenin yaklaşık 1 milyar liralık bir yatırım olduğunu vurgulayan Aydıner, TEM’in üstünün bu proje kapsamında kapatılması ve Bayrampaşa’ya meydan kazandırılması için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekledi.


BENZER YAZILAR