55 bin kişi Zingat.com ile “yaşamSkor”unu öğrendi

Yazıyı paylaş:

“Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, gayrimenkulde veri ve teknolojinin değerini öne çıkaran projeleriyle dikkat çekiyor. Platformun bu kapsamda Mayıs 2016’da kullanıcılarıyla buluşturduğu yaşamSkor uygulamasını ayda ortalama 3 bin kişi kullanırken, 2017 yılında ise toplamda 55 bin kişi yaşamSkor hesaplaması yaptı.

 

yaşamSkor ile yaşam kalitesini artıracak konutlar öneriliyor

yaşamSkor ile kişiye özel “yaşam kalitesi üçgeni” olarak bilinen ev, iş yeri ve sosyal mekân bölgeleri; trafik yoğunluğu, nüfus yoğunluğu, bina yoğunluğu, hava kirliliği, yeşillik, yürüme alanı, otopark, restoran, alışveriş, park, çocuk parkı, ulaşım noktalarına yakınlık, kira ve satış maliyetleri gibi pek çok parametreye göre analiz ediliyor ve yaşamSkor’u hesaplanıyor. Ardından yaşamSkor puanını yükseltecek en uygun birinci el ve ikinci el satılık/kiralık konut önerileri listeleniyor. Böylelikle Zingat.com ziyaretçileri yaşamSkor sonuçlarına göre yaşam kalitelerini artıracak konut seçeneklerine hızlıca ulaşabiliyor.

 

“yaşamSkor, kullanıcılarımıza sunduğumuz veri tabanlı bir hizmet”

Yapay zekâ ve büyük veri teknolojilerini kullanarak, kullanıcılarının gayrimenkul tercihi yaparken doğru bilgiye ulaşmalarını sağladıklarını vurgulayan Zingat.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmet Kayhan, sözlerine şöyle devam etti:

“Büyük veri, içinde bulunduğumuz dijital dünyada şirketleri geliştirme anlamında büyük rol oynuyor. Çalışma hayatında büyük veriye duyduğumuz ihtiyaç, her geçen gün daha da artıyor. Dolayısıyla Zingat.com olarak biz de gayrimenkule veri ve teknoloji boyutu kazandırıyoruz. yaşamSkor uygulaması da bu kapsamda kullanıcılarımıza sunduğumuz veri tabanlı bir hizmet. Uygulamamız sayesinde insanların büyük şehirlerdeki yaşam kalite skorunu tespit ediyor; trafik, yeşil alan ve işe uzaklık gibi onlarca değişkeni kullanarak onların ‘yaşamSkor’larını hesaplıyor ve yaşam kalite skorlarını artıracak yaşam alanı önerileri yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde de veriyi odak noktası yaptığımız projelere yenilerini eklemeyi sürdüreceğiz.”

 


BENZER YAZILAR