Araplar için Türkiye’de emlak yatırımı altın değerinde

Yazıyı paylaş:

“Emtiada altın nasıl güvenli liman olarak görülüyorsa, Araplar da Türkiye’yi güvenli liman olarak görüyor.”

Bu sözler Türkiye çapında Arap yatırımcıların gayrimenkul alımlarına yön veren Onursal Gayrimenkul Geliştirme’nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün’e ait. Onur Öngün, Türkiye’de en çok gayrimenkul alımı yapan yabancıların başında gelen Arapların Türkiye’de ev alırken hangi şehirleri tercih ettiğini de açıkladı.

 

Yabancıların Türkiye’de gayrimenkul yatırımı artıyor

 

Türkiye’de emlak yatırımı için Arapların tercihleri

Onur Öngün, gayrimenkul çalışmalarını Ankara’dan yurt geneline yaydıklarında Arap sermayesinin potansiyelinin hayallerinden de öte olduğunu gördüklerini söyledi.

Ortadoğu’da sadece iş adamlarının değil; halkın, siyasetçilerin, devlet yöneticilerinden her kesimin ülkemize büyük ilgi duyduğunu anlatan Öngün, Türkiye’de “İstanbul’un taşı toprağı altın” olgusunun onlarda “Bursa, Trabzon, Ordu, Mersin, Adana, Çanakkale, Ankara başta olmak üzere daha birçok yerin taşı toprağı altın” değerlendirmesiyle bütünleştiğini kaydetti ve ekledi:

 

Kim Bu Yabancı Yatırımcılar?

 

“ABD’de, Avrupa’da, Rusya’da yarın ne ile karşılaşacaklarını onlar da çok fazla kestiremiyor. Aradıkları güveni hemen yakınlarında yer alan, kültürel yakınlığı olan Türkiye’de buluyorlar. Bir nevi altın gibi… Nasıl ki global ekonomi sıkıntıda olduğunda yatırımcı güvenli liman olarak altına yöneliyorsa, Araplar da ülkemizde doğru yönlendirildikleri zaman kazançlarına kazanç kattıklarını görünce Türkiye’yi bir altın gibi güvenli liman olarak görmeye, yatırımlarını daha da artırmaya başladılar. Bakıyorlar ki alt yapıları, üst yapıları ile Türkiye hızla bir dünya devi oluyor. Aldıkları her arazi birkaç yıl sonra değerine değer katıyor. Öyle olunca doğal olarak Türkiye bir fırsat ülkesi olarak karşılarına çıkıyor. Tüm bunların yanında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güven veren tutumunun da ülkemize yatırımlarında büyük etkisi olduğunu gözlemliyoruz.”

 


BENZER YAZILAR