TOKİ’den Ankara’da kentsel dönüşüm atağı

Yazıyı paylaş:

TOKİ, Ankara’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 21 bin 901 konut yaptı. Başkentteki kentsel dönüşüm faaliyetlerini hızlandıran TOKİ, hâlihazırda 7 bin 58 konutun daha yapımına devam ediyor.

 

7 soruda TOKİ’ye başvurma rehberi!

 

Çarpık kentleşmeye son veriliyor

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Ankara’daki TOKİ kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çarpık kentleşme sonucunda yaşanamaz hale gelen bölgeleri yaşanabilir çevrelere dönüştürüyoruz. Başkentte kentsel dönüşüm kapsamında 21 bin 901 konut inşa ettik. 7 bin 58 konutumuzun yapımına devam ediyoruz. Kısa bir süre içerisinde inşaatı devam eden konutlarımızın bir kısmını tamamlayacağız.”

 

TOKİ’nin Ankara’daki kentsel dönüşüm çalışmalarında neler yaşanıyor?

  • TOKİ tarafından 9 Ekim 2015’te kentsel dönüşüm kapsamında Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi mahallerinde temeli atılan 870 konutun tamamlanma aşamasına gelindi.
  • 575 bin metrekarelik alanda yürütülen kentsel dönüşümde 5 bin 420 konut yapılacak.
  • TOKİ konut projesinde ayrıca dört cami, iki adet ticaret merkezi, dört adet okul, iki adet sosyo-kültürel tesis, bir adet Kızılay binası da yer alacak.
  • Bu alanda bulunan 1.350 gecekondunun 1.230’u anlaşma yoluyla yıkıldı.
  • Bu bölgede üretilecek konut sayısı toplamda 5 bin 420.
  • Proje alanının yüzde 21’i konut, yüzde 57’si yeşil alan, yüzde 22’si de yollar ve sosyal donatılara ayrıldı.
  • Proje ile yaklaşık 50-60 yıldır çarpık yapılaşmaya maruz kalan bu alandaki riskli yapıların modern konutlara dönüşümünü sağlanması hedefleniyor.

 

Mamak’ta ilk etap konutları hazır

Geçtiğimiz günlerde Ankara şantiyelerinde incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan; Mamak Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallesi’nde inşaatı etaplar halinde devam eden Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi’nde ilk etabın bitme aşamasına geldiği müjdesini vererek “Projemizin üçüncü etabında farklı mimari tarzla inşa edeceğimiz 948 konut için de 7 Aralık tarihinde ihale düzenleyeceğiz.” diye konuşmuştu.

TOKİ’nin Mamak Belediyesi ve İdare işbirliğinde “Kentsel Yenileme Projesi” kapsamında Ankara Mamak Anayurt-Gülseren Mahallesi’nde inşaatı devam eden konutların şantiyesini de ziyaret eden TOKİ Başkanı, kentsel dönüşüm projelerinin sadece fiziksel bir iyileştirme faaliyeti olmadığını vurgulayarak şunları söylemişti:

“Dönüşüm projeleri ile o yerleşim birimine ayni ve nakdi finansal kaynak aktarılıyor. İnsan ve toplum sağlığı kalitesi artıp, yeni iş alanları ve kentleşme kültürü gelişiyor.”

 

TOKİ Başkanı yanıtladı: “Konutta balon var mı?”

BENZER YAZILAR