Bursa’da gayrimenkul yatırımı yapmanın avantajları

Yazıyı paylaş:

Türkiye’nin en kalabalık dördüncü şehri Bursa, son yıllarda prim değeri yükselen yerler arasında geliyor. Özellikle satılık konut fiyat artışıyla adından söz ettiren Bursa, gayrimenkul geliştiricilerinin yakından takip ettiği iller arasında yer alıyor. Yaklaşık olarak 3 milyon nüfusuyla Bursa, emlak piyasası için önemli bir yere sahip.

Bursa, sanayisiyle, kentsel dönüşüm ve ulaşım projeleriyle dikkat çekiyor. Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için önemli fırsatlar sunan Bursa’da, yeni projeler hayata geçiriliyor. Bursa – İstanbul arasında başlatılan deniz otobüsü, deniz uçağı ve helikopter seferleriyle Bursa, şehirler arası ulaşılabilir bir kent haline geldi. Türkiye’nin aktarmasız en uzun metro hattına sahip olan Bursa’nın hemen hemen her ilçesinden şehir merkezine kolayca ulaşmak mümkün. Bu da Bursa’nın en büyük avantajlarından biri.

Bursa’da devam eden ulaşım projeleri neler?

• Balat – Gemlik Bursaray hattı

• Alanyurt – İnegöl tramvay hattı

• Balat – Mudanya Bursaray hattı

Bursa satılık ev ve kiralık seçeneklerinin fazla olduğu bir şehir. Peki, emlak piyasası için önemli bir yere sahip olan Bursa’da satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Bursa satılık daire fiyatları…

Bursa satılık daire fiyatları

Zingat.com Bölge Raporu  Ekim 2017 verilerine göre ise, yatırım amaçlı projelerin artış gösterdiği Bursa’da ortalama 100 metrekarelik konut için satış fiyatı minimum 134 bin 639 TL, maksimum 224 bin 399 TL arasında değişirken; ortalama konut satış değeri 179 bin 519 TL olarak ölçümleniyor. Şehirde 2017 yılının ilk altı ayında ise konut satış fiyatlarının artışı yüzde 11 oldu.

Bursa’da yatırım geri dönüş süresi ne kadar? 

Bursa’da kira fiyatları ise 638 TL ile 1.086 TL arasında değişiklik gösteriyor. 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı 850 TL olarak hesaplanıyor. İlde kiraya verilen konutun yatırım geri dönüş süresi de 18 yılı buluyor.

Bursa konut projeleri

Markalı konut projelerin artış gösterdiği Bursa’da 2018 yılında teslim edilecek başlıca konut projeleri ise şöyle:

Mavi Yeşil Mudanya

Moda Bademli

Life Point 101

Prestij Optimum

Pruva Mudanya

Kozluca Modern

Park Nilüfer

Bursa’da konut metrekare fiyatı en yüksek ilçe: Mudanya

Zingat.com Yatırım Rehberi Ekim 2017 verilerine göre, Bursa’da satılık konut metrekare fiyatı en yüksek ilçe 1,961 TL ile Mudanya oldu. Mudanya’da ortalama 100 metrekarelik bir dairenin satış fiyatı 161 bin 182 TL  ile 268 bin 636 TL arasında değişiyor. İlçede ortalama kira fiyatı ise 821 TL olarak belirtilirken, kiraya verilen konutun yatırım geri dönüş süresi de 22 yıl olarak hesaplanıyor.


BENZER YAZILAR