Esenler’de satılık daire almadan önce nelere dikkat edilmeli?  

Yazıyı paylaş:

İstanbul’un en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Esenler, son yılların konutta değerlenen bölgeleri arasında yer alıyor. Gayrimenkul geliştiricilerinin yakından takip ettiği ilçelerden Esenler, kentsel dönüşüm projeleriyle de dikkat çekiyor. İlçede 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm faaliyetleri bölgenin değerini artıran en büyük etkenlerden. Özellikle son yıllarda Esenler’in farklı mahallerinde yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin gayrimenkul fiyatlarına önemli ölçüde ivme kazandıracağı belirtiliyor. Bayrampaşa, Güngören, Zeytinburnu ve Bağcılar ilçeleriyle komşu olan Esenler’in 2016 yılı verilerine göre nüfusu yaklaşık olarak 457 bin 231 kişi. Nüfus yoğunluğunun artış gösterdiği bölgelerden Esenler, TEM otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bağlantı yolları üzerinde bulunuyor. Esenler’de 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın yer alması ve metro hattının bulunması bölgeyi avantajlı hale getiriyor. Ayrıca İstanbul’un hemen hemen her yerinden Esenlere kolayca ulaşmak mümkün. Peki, Esenler’de satılık daire almadan önce nelere dikkat edilmeli? İşte o maddeler:

Esenler’de satılık ev almadan önce dikkat edilmesi gerekenler:

  • İlk olarak bütçenizi belirleyin.
  • Satılık daire fiyatıyla ve piyasa değerini karşılaştırın.
  • Satın almak istediğiniz evde aracı olup, olmadığını araştırın.
  • Dairenin krediye uygunluk koşullarını inceleyin.
  • Konutun üzerinde ipotek ya da haciz kaydı olup, olmadığını sorun.
  • Evde kiracı varsa kira sözleşmesi şartlarını değerlendirin.

Esenler satılık daire fiyatları

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre ise, Esenler’de ortalama 100 metrekarelik konut için satış fiyatı minimum 222 bin 56 TL, maksimum 370 bin 93 TL arasında değişirken; ortalama konut satış değeri 296 bin 74 olarak ölçümleniyor. Bölgede kira fiyatları ise 908 TL ile 1.513 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bir başka deyişle, ilçede 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı 1.210 TL. Kiraya verilen konutun geri dönüş süresi de 20 yılı buluyor.

Esenler konut projeleri

Farklı konut tiplerinin yer aldığı Esenler’de yer alan markalı konut projelerinden bazıları şöyle; Esenler Emlak Konutları, Cevizli Bahçe, Kemer Life, Ömür İstanbul.

Esenler’de konut fiyatı en çok artan mahalle: Menderes

Zingat.com Yatırım Rehberi verilerine göre, Esenler’de satılık konut fiyatı en çok artan yerlerin başında Menderes Mahallesi geliyor. Menderes Mahallesi’nde bir önceki aya göre satılık konut fiyatlarında aylık artış yüzde 3. Menderes’in ardından ikinci sırada ise yüzde 2’lik aylık fiyat artışıyla, Davut Paşa geliyor.

 


BENZER YAZILAR