En yüksek kira fiyat artışı Edirne’de yaşandı!

Yazıyı paylaş:

REIDIN Emlak Endeksi şubat ayı sonuçları açıklandı. Buna göre, Şubat ayında metrekare başına konut satış fiyatlarının yüzde 2 oranında arttığı Yozgat, fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem metrekare başına konut satış fiyatlarının yüzde 1,73 oranında azaldığı Bitlis ise satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir oldu.

Kirada en yüksek artış yüzde 2,11 ile Edirne’de

• Türkiye genelinde 81 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,24 oranında ve geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7,57 oranında artış gerçekleşti.

• Şubat ayında Edirne’de metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2,11 oranında arttı ve Edirne kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.

• Aynı dönemde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir ise kiraların yüzde 2,00 oranında düştüğü Artvin oldu.

 

En yüksek yıllık kira getirisi yine Aydın, Van ve Şanlıurfa’da

Satın alınan konutların kiraya verilmesi durumunda, alış fiyatının kaç yıl içerisinde yıllık kira değeri ile karşılanabileceğini gösteren amortisman süresi verilerine göre, şubat ayının en kısa amortisman süreleri bu ay da Aydın, Van ve Şanlıurfa şehirlerinde ölçüldü.

Kira değerinin konutun satış fiyatına bölünmesiyle hesaplanan REIDIN Yıllık Brüt Kira Getiri Oranının en yüksek olduğu şehirler şubat ayında da değişmedi ve Aydın, Van ve Şanlıurfa oldu.

 

REIDIN CEO’su değerlendirdi

REIDIN CEO’su Kerim Alain Bertrand endeks hakkında şunları söyledi:

“Türkiye genelinde 81 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-81) şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,85 (yıllık yüzde 11,49) oranında; Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-81) ise aynı dönemde aylık yüzde 0,24 (yıllık yüzde 7,57) oranında artış gerçekleşti. Diğer taraftan şubat ayı TÜFE değeri ise yüzde 0,73 (yıllık yüzde 10,26) şeklinde açıklandı. Rakamları okuduğumuzda son aylarda ortaya çıkan enflasyon ölçeğindeki artış trendi aslında piyasanın normalleşme sürecini ifade ediyor. Bunun da sağlıklı bir piyasa gelişim sürecini ortaya koyduğunu söyleyebiliriz.”

 


BENZER YAZILAR