Evde tadilata başlamadan bunlara dikkat edin!

Yazıyı paylaş:

Evinizde yenilik yapmaya hazırsınız ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Büyük bir değişim yapmadan önce evinizi çok iyi analiz etmelisiniz. Tadilattan sonra kötü sürprizlerle karşılaşmak istemiyorsanız, dikkat etmeniz gereken önemli noktaları sıralıyoruz.

 

Tadilat yapacağınız alanı kontrol edin

Özellikle banyolarda ve mutfaklarda yeterli alana sahipseniz, tadilat aşamasında daha özgür davranabilirsiniz. Ancak küçük bir eve sahipseniz, iyi bir planlama yapmalısınız. Harika bir lavabo seçebilirsiniz ama alanınız darsa, rahat hareket edemeyebilirsiniz; banyonuz ya da mutfağınız işlevselliğini yitirebilir.

 

 

En az 3 kez ölçün

Evinizin her bölümünde, yapacağınız tadilattan önce en az 3 kez ölçü alın. Mutfağınızı ve banyonuzu değiştirirken, alacağınız yeni malzemelerin ölçülerinize uyup uymadığını mutlaka kontrol edin. Bir duvarı değiştirmeden veya bir küvet almadan önce, istediğiniz cihazları doğru ölçülerde satın almalısınız. Kapıların kolayca açılıp kapanabilmesi için yeterli alan olduğundan emin olun.

 

Doğru malzemeleri bulun

İşe başlamadan, gerekli zamanı ayırarak bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun profesyonel malzemeler seçin. Alacağınız ürünlerin kalitesinden emin olursanız, uzun vadeli bir yatırım yapmış olursunuz. Tadilata başlamadan önce bir elektrikçi ve tesisatçı bulmanız işinizi kolaylaştırır. Böylelikle evinizin hangi bölümlerinde neler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Yaptığınız değişiklikler sonunda prizlerin ya da peteklerin yerini değiştirmeniz gerekebilir.

 

 

Evinizin değerini arttırın

Eğer evinizi satmak için yeniliyorsanız, evinizin satış fiyatını arttırmaya yardımcı olacak değişikler yapmaya özen gösterin. Aslında önce evinizin değerini öğrenmek için Zingat.com Evimin Değeri sayfasını ziyaret ederek hızlıca öğrenebilirsiniz. Peki nasıl evinizin değerine değer katabilirsiniz?

Duvarlarınızın temiz olması, mutfak ve banyonuzun yenilenmesi ilk etapta evinizin değerini yükseltecek unsurlar… Evinizin bulunduğu semtte yaşayanların alışkanlıklarını öğrenmek için küçük bir araştırma yapabilirsiniz. Bölgede, daha çok aile mi yaşıyor, ev yapısında öncelikleri neler? Büyük pencereler mi rağbet görüyor, zemin döşemesinde en çok tercih edilen malzeme nedir, gibi soruların yanıtlarını öğrenip, evinizin değerini artırmak için tadilat işlemlerinizi bu yönde sürdürebilirsiniz. Aradığınız bölge ile ilgili ihtiyacınız olan tüm bilgileri Zingat Bölge Raporu sayfasını ziyaret ederek bulabilirsiniz.

 

 


BENZER YAZILAR