Gayrimenkul Sertifikası bu konut projesiyle başlıyor!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul Sertifikası gerçek oluyor. TOKİ Başkanı Turan, Resmi Gazete’de geçen yıl yayımlanarak yürürlüğe giren Gayrimenkul Sertifikası’nın ilk uygulamasının, TOKİ öncülüğünde Makro İnşaat’ın Park Mavera isimli konut projesinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Hükümetin 2016 yılı eylem planında yer alan ve geçen yıl Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Gayrimenkul Sertifikası uygulamasının ilki, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde, Makro İnşaat’a ait Başakşehir Park Mavera 3 Projesi’nde gerçekleştirilecek. Sertifika ile ilgili detaylar 8 Mart’ta düzenlenecek basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılacak.

 

Konutta metrekare dönemi başlıyor!

 

Sektöre hareketlilik getirecek

TOKİ Başkanı Ergün Turan, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gayrimenkul Sertifikası’nın sektöre hareketlilik getirmesini beklediklerini söyledi.

Uygulamanın, küçük yatırımcıların da önünü açacağını belirten Turan, “Sektöre yeni bir enstrüman katılmış olacak. Gayrimenkul Sertifikası ile ilgili tüm detayları Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve ilgili tüm tarafların katılacağı basın toplantısında açıklayacağız.” dedi.

 

Gayrimenkul Sertifikası nedir?

Gayrimenkul Sertifikası, alternatif bir gayrimenkul finansman aracı olarak tanımlanabilir. Bütçesi kısıtlı olan fakat markalı konut projelerinden konut satın almak isteyenler için sunulan bu sertifika ile konutun belirli bir metrekaresi satın alınabiliyor.

Daha küçük ölçeklerde gayrimenkul yatırımına olanak sağlayan Gayrimenkul Sertifikası sahibi olanlar, proje tamamlandığında o konut projesinin oluşturacağı gelirden pay alması sağlanacak.

 

Bu yıl ev sahibi olacakların bilmesi gereken 5 şey!

BENZER YAZILAR