Gayrimenkulde kadın sesi: Lider Kadınlar Platformu!

Yazıyı paylaş:

Türkiye’de gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların sayısı oldukça yüksek. Buna karşılık sektörde kadınlar yeterince temsil ediliyor mu? Artık Türkiye gayrimenkul sektöründe kadınların daha fazla söz sahibi olmasını amaçlayan bir platform var: Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu.

 

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu neler yapacak?

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu, ULI Türkiye (Urban Land Institute Türkiye) öncülüğünde kuruldu. ULI; arazi kullanımı, gayrimenkul, kentleşme ve sürdürülebilirlik alanında faaliyet gösteren araştırma ve eğitim kuruluşu.

Her biri kendi alanında söz sahibi olan gayrimenkul sektörü kadın liderlerinden oluşan platform, ilk çalışmasında ULI Türkiye, GYODER, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ile işbirliği yaparak sektördeki kadınların durum ve ihtiyaçlarını tespit edecek.

Bu değerli araştırma sonrasında, gayrimenkul sektöründeki kadın çalışan ve yöneticilerin mevcut durumlarının iyileştirilmesi ve daha fazla söz sahibi olması hedefleniyor. Araştırmanın bir diğer özelliği ise, dünyada ULI bünyesinde yürütülen çalışmalara paralel olarak Avrupa’da ilk kez Türkiye’de yapılması.

8 Mart 2017’de başlatılan ve Nisan ayında tamamlanacak araştırmanın sonuçlarına göre; Türkiye gayrimenkul sektöründeki kadın çalışanların durumunun iyileştirilmesi ve kadınların sektörde söz hakkına kavuşması için yapılması gerekenlerin tespit edilmesi ve bu hedefler doğrultusunda çalışmaların başlatılması amaçlanıyor.

Platformun bir başka icraatı ise mentorluk programı olacak. Platformun yürüteceği mentorluk programında, alanında deneyimli kadın yöneticilerin meslek hayatına yeni başlayan kadın çalışanlara rehber olabilecek.


BENZER YAZILAR