İlgi çekici emlak ilanları için 4 taktik!

Yazıyı paylaş:

Emlak sitelerinde yer alan ilanlar her gün birçok kişi tarafından inceleniyor. Yapılan araştırmalar da Türk insanının satılık ev veya kiralık daire arayışında en çok internetten faydalandığını gösteriyor. Haliyle gayrimenkul danışmanları için emlak sitelerinde güncel ilanların yer alması ayrı bir önem taşıyor.

Bazı emlak ilanları daha fazla ilgi çekiyor, daha yüksek oranda görüntüleniyor ve ilan sahibi danışmana daha çok telefon açılarak ekstra sorular yöneltiliyor, evi yakından görmek için randevu talebi geliyor.

Gayrimenkul danışmanlarının daha çok ilgi çekici emlak ilanı girişi yapması için, öncelikle potansiyel müşterilerin yerine kendini koyarak farklı bir bakış açısı geliştirmesi gerekiyor. “Kiralık daire arıyor olsam, bu bölgede en çok hangi ilanları incelemek isterim?”, “İncelemek isteyeceğim ilanlar benim hangi ihtiyacıma ilk bakışta yanıt verebilir?” gibi sorularla yaklaşmak bu konuda gayrimenkul danışmanını bir adım öne geçirecektir.

 

İşte ilgi çekici emlak ilanları için 4 taktik!

1) İlan fotoğrafları o evde yaşama hissi uyandırmalı

• Harika fotoğraflar ile bir alıcının dikkatini çekin. Yüksek kaliteli fotoğraflar çekmek bunun için yeterli değil aslında… Işığı doğru kullanmak, odaları doğru açıdan görüntülemek, binanın dış görünümünü fotoğrafa en iyi şekilde yerleştirmek gibi konular için biraz zaman harcamanız gerekebilir. Belki de emlak ilan fotoğrafları konusunda bir profesyonelle çalışmayı düşünebilirsiniz.

• Bir de ilan fotoğraflarında asla yapmamak gerekenler vardır: Odanın fotoğrafı yerine zeminini görüntülemek, flu fotoğraflar kullanmak, dairenin akşam çekilmiş karanlık fotoğraflarını ilanda kullanmak gibi… Oysa amacınız, ilanınızı inceleyen kişilere “Daha fazlasını görmek istiyorum!” dedirtmek olmalı.

 

Sadece emlak fotoğrafı çekenlerin bildiği 4 şey!

 

2) Merak edilen bilgiler verin

• Kiralık bir ev arayan kişiyi düşünün… Kiralık daire ilanınızı incelemek için tıkladı. Fotoğraflarınız ilgi çekici, peki ya açıklama bölümünde verdiğiniz bilgiler?

• Öncelikle açıklama kısmında objektif bilgiler sunmalısınız. “Benzersiz daire” gibi abartılı tanımlar yerine, uzmanlığınızı ortaya koyacak bakış açısıyla evi tanıtmaya özen göstermek önemlidir.

• Evin ısınma sisteminden aidat bilgisine, salon ve odaların metrekare bilgilerinden mutfak ve banyoda yenilenen bölümler varsa bu konuda aydınlatıcı cümlelere dek detayları önemsemelisiniz.

• İster satılık ister kiralık ev arayışında olsun tüm müşteriler evin konumunu ve ulaşım imkânlarını öğrenmek ister. Bu nedenle otobüs durağına, metroya, metrobüse, ana yollara mesafesi hakkında doğru bilgiler vermek gerekir.

 

3) Bölgedeki emlak fiyatları hakkında bilgiler sunun

• Bazı alıcılar satın alacakların evin hangi bölgede olması gerektiği konusunda kararsızlık yaşayabiliyor. Eğer satılık daire ilanlarınızda, belirlediğiniz satış fiyatının nedenlerini ortaya koyabiliyor, söz konusu bölgede sahip olunacak bir gayrimenkulün yeni mülk sahibine nasıl bir kazanç sağlayacağını belirtiyorsanız bu sizin için artı bir puan olacaktır.

• Bölgedeki benzer dairelerin geçmiş yıllardan itibaren izlediği fiyat dalgalanmaları hakkında kısa bilgiler vermek veya bölgede yakın gelecekte hayata geçirilecek birtakım ulaşım, konut projesi, hastane, okul vb. yatırımların emlak piyasasını ne yönde etkileyeceğine dair yönlendirmede bulunmak her zaman avantajlı olacaktır.

• Çünkü ev almayı planlayanların, bu zor kararlarıyla ilgili kritik bilgilere sahip profesyonel bir danışman olarak sizinle çalışmayı tercih etmeleri beklenir. Mevcut ilanınız ilgilerini çekmese dahi, başka ilanlarınızla ilgili sorular yöneltmek için sizinle bağlantıya geçeceklerdir.

• İl, ilçe ve mahalle olarak emlak fiyat trendleri hakkında aradığınız bilgilere Zingat Bölge Raporu sayfasından hızlıca ulaşabilirsiniz.

 

4) Doğru müşterilere seslenin

• İlan vereceğiniz satılık veya kiralık dairenin özellikleri, aslında burası ile ilgili kimlerin ilgileneceği ile ilgili size ipuçları verebilir. Bir aileye mi uygun yoksa öğrencilere mi, yatırımcıların mı ilgisini çeker yoksa tüm birikimiyle yaşayacağı ilk evini alacak bir çiftin mi?

• Satılık bir daire ilanı verdiğinizi düşünelim… Fakat dairenin pek bakımlı olmadığını, masraf gerektirdiğini kurgulayalım. Bu durumda ilanınızı yayınlarken hedef kitleniz öncelikle emlak yatırımı yapmak isteyenlerdir. Öyleyse ilan açıklamasında hedef kitlenize seslenen kelimeleri tercih etmelisiniz.

Uzun vadede yatırımcısına kazanç sağlayacak daireyse, kentsel dönüşüm bölgesindeyse, üniversite yakınında ise kiraya hızlıca verilebileceğini mutlaka belirtmelisiniz.

 

Emlak ilanı hazırlamanın 5 etkili yolu

 


BENZER YAZILAR