İzmir Karaburun’da emlak talebi artıyor!

Yazıyı paylaş:

Karaburun, İzmir’in en küçük ilçesi olarak biliniyor. Nüfusu 9 bin 600… Virajlı yollarının yanı sıra Seferihisar, Çeşme, Urla gibi ilçelere göre daha az plaja sahip olması Karaburun’da emlak piyasasını daha durgun kılıyordu. Ancak İzmir-Çeşme Otoyolu Karaburun’un kaderini değiştirdi. Ulaşım kolaylığı ve yeni yol yapım çalışmalarıyla birlikte İzmir’de konut sahibi olmak isteyenler ve emlak yatırımcıları rotalarını Karaburun’a çevirdi.

 

Ulaşım kolaylığı evin değerini artırıyor

 

Gayrimenkul alım satım %23 arttı

Toplam 55 kilometrelik yolun 40 kilometrelik bölümünün tamamlanmasıyla ilçede gayrimenkul alım satımı ve fiyatlarında hissedilir artış yaşandı.

Tüm bu gelişmeler Karaburun’da tapudaki gayrimenkul alım satım hareketliliğinde yüzde 23 oranında artışa neden oldu. İlçede inşaat ruhsatı başvurusu sayısı da 145’ten 203’e yükseldi.

Yol çalışmasının başladığı 2015 yılında toplam bin 572 gayrimenkulün alım satım işlemi yapılırken, geçen yıl yüzde 23 artışla bu rakam bin 972’ye ulaştı. Bu yılın Ocak-Eylül döneminde de alım satım işlemi bin 484 olarak gerçekleşti.
Karaburun Belediyesi’ne yapılan yeni inşaat ruhsatı başvurularının da önemli ölçüde artması da dikkati çekici… 2015 yılında 145 olan inşaat ruhsatı başvurusu geçen yıl 203’e, bu yılın ocak-temmuz döneminde ise 188’e yükseldi.

 

İzmir, konut fiyatları artışında şampiyon!

 

Karaburun’dan en çok İstanbullular ev alıyor

Bugün Karaburun’da denize yakın arsalar ve özellikle de köylerde atıl durumda bulunan taş evler yatırımcıların ilgi odağı…

Karaburun’un emlak ve gayrimenkul satışı olarak altın çağını yaşadığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, yolun başlayacağını duyan yatırımcının yıllar öncesinde ilçede yatırım yapmaya başladığını belirtti. Güleroğlu, bu artışta İstanbul’dan İzmir’e göçen insan sayısında artış olmasının belirleyici olduğuna işaret etti.

İzmir çevresindeki turizm ve yaşam merkezlerinde metrekare fiyatları en uygun bölge olan ilçenin yatırımcıyı cezbettiğini anlatan Güleroğlu, “İstanbul ve yabancı yatırımcılar nedeniyle Karaburun’da fiyatlar yüzde 30-40 civarında hareketlilik gösterdi. Karaburun en gözde yer haline geldi çünkü Çeşme ve Alaçatı’da fiyatlar çok yükseldi. Yatırım bu tarafa doğru yöneldi. İstanbul-İzmir Otoyolu’nun açılmasının da bu bölgede gayrimenkul hareketliliğinin katlanarak artmasına neden olacağını düşünüyoruz.” dedi.


BENZER YAZILAR