Kayseri’de son beş yılda kira fiyatları ne kadar arttı?

Yazıyı paylaş:

Kentleşme, ulaşım, sanayi gibi alanlarda planlı ve hızlı adımların atıldığı Kayseri, İç Anadolu bölgesinin yeni cazibe merkezi olmaya aday oluyor! 2023’e kadar “akıllı şehir”e dönüştürülmesi planlanan Kayseri’deki üniversite sayısının artması, sanayi bölgelerin kurulması, dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına girmeyi hedefleyen “Erciyes Dağı Master Planı” ve şehir hastanesi gibi projeler bölgedeki gayrimenkul fiyatlarında da etkisini gösteriyor. Şehirde özellikle üniversite sayısının artmasıyla birlikte kiralık konut fiyatlarındaki yükselişler dikkat çekiyor. Peki, son beş yılda Kayseri’de kiralık konut fiyatları ne kadar arttı? İşte Zingat.com verileriyle Kayseri’nin kiralık konut piyasası…

Akıllı uygulamalarla bölgenin değeri artacak
2023’e kadar “akıllı şehir”e dönüştürülmesi planlanan üç şehirden biri olan Kayseri’de bu proje kapsamında ulaşımda birçok yeniliğin hayata geçirilmesi bekleniyor. Hedef proje kapsamında trafik sorununun yüzde 25 iyileştirilmesi, kurumlar arası iş birliği sağlanarak akıllı kavşaklar ile araç sayılarının belirlenmesi, sensörlerle trafik lambalarının sürelerinin ayarlanması, ambulans ve itfaiye gibi acil durum araçlarının GPS ile takip edilerek geçiş üstünlüğü sağlanması, bisikletlerin toplu taşımayla entegrasyonunun sağlanması ve akıllı bisiklet duraklarının kurulması gibi birçok çalışma yapılacak. Kayseri’de yeni bir dönemi başlatacak olan bu projeyle birlikte bölgenin yatırım değerinin de artması bekleniyor.

Kiralık konut fiyatları son 5 yılda yüzde 54 arttı


Son yıllarda üniversite şehri olarak anılan Kayseri’de Erciyes, Abdullah Gül ve Nuh Naci Yazgan olmak üzere üç üniversite bulunuyor. Üniversitelerle birlikte bölgede kiralık konut talebi de oldukça yoğun… Öğrencilerin özellikle üniversite kayıt dönemlerinde konut bulmakta zorlandığı bölgede, kiralık konut fiyatları son beş yılda yüzde 54 arttı. Zingat.com verilerine göre bölgede Ocak 2012’de 3,10 TL olan kiralık konut metrekare fiyatları, Aralık 2017’de 4,76 TL’ye yükseldi. Şehirde kiralık konut fiyatları minimum 357 TL, maksimum 595 TL olurken ortalama konut kira fiyatı 476 TL oldu.

Erciyes dünyanın sayılı kayak merkezlerinden olacak


Alışveriş merkezi sayısının hızla arttığı Kayseri’de geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen Anadolu Harikalar Diyarı projesinin yanı sıra yeni sanayi bölgelerinin inşa edilmesi bölgedeki konut piyasasını da olumlu anlamda etkiledi. Diğer yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına sokmayı düşündüğü Erciyes yatırımının da bölgenin kış turizmini canlandırması bekleniyor. Erciyes Kayak Merkezi Master Planı çerçevesinde Erciyes; pistleri, otelleri, yeme-içme alanları, eğlence merkezleri, kongre merkezleri, sosyal donatıları ve alt yapısıyla dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına girmeye hazırlanıyor.

Kayseri’de sağlık turizmi atağı
Kış turizminde adımların atıldığı Kayseri’nin diğer bir hedefi de sağlık turizminde öncü olabilmek! Bölgede bu yıl içerisinde hayata geçirilmesi beklenen 486 metrekare ve 1.600 yataklı şehir hastanesiyle birlikte bölgenin sağlıkta merkez üs olması hedefleniyor. Kayseri Şehir Hastanesi’nin hayata geçmesiyle birlikte Kayseri’nin yanı sıra tüm çevre illerin Kayseri’den sağlık hizmeti alması bekleniyor. Bunun yanı sıra sağlık turizmi noktasında Kayseri’ye yurtdışından hastaların gelmesi de amaçlanıyor.

 

 

 


BENZER YAZILAR