Kentsel dönüşüm için doğa dostu yenilik!

Yazıyı paylaş:

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında yenilenmek üzere riskli bina tespiti yapılan ve yıkımı gerçekleşen binalar için doğa dostu bir uygulama başlıyor.

 

İstanbul kentsel dönüşüm karnesi!

 

Uygulamanın sahibi Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü. Müdürlük, bir yıldır Ar-Ge projesi kapsamında yıkılan binaların atıklarını hazır beton sektöründe kullanarak Türk ekonomisine katkı sağlamaya hazır. Söz konusu projenin adı ise “İnşaat Yıkıntı Atıklarının Hazır Beton Sektöründe Yeniden Kullanılması”.

 

Kentsel dönüşüm sorunları için çözüm önerileri!

 

Sonuçlar sevindirici
Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürü Osman Ulukaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:
“Özellikle değişik bina gruplarından, farklı yaşta ve özellikte binalardan, beton laboratuvarının atık betonlarından elde ettiklerimizi, taş ocaklarında kırdık. Bunlardan belli agregaları (kum, çakıl veya kırmataş) oluşturarak yeni betonlar oluşturduk. Bunları aylık, 2 aylık, 6 aylık, 1 yıllık, 2 yıllık periyotlarla da kırarak bu elde ettiğimiz betonların dayanımlarını inceledik. İlk elde ettiğimiz sonuçlar gayet sevindirici. Bunun yeniden kullanılabileceğini gösterdi.”

 

Kiracılar için kentsel dönüşüm rehberi

 

Proje sayesinde betonun içine girmeyen kısımlar çakıl ve granül malzeme seviyesine dönüştürülerek yol altyapılarında ve diğer çalışmalarda kullanılabilecek. Böylece atık kullanım oranı yüzde 70’lere kadar çıkacak.


BENZER YAZILAR