Konut fiyatları yüzde 0.89 yükseldi!

Yazıyı paylaş:

Türkiye genelinde 68 ili kapsayan REIDIN Emlak Endeksi, gayrimenkul sektörünün nabzını ölçmeye devam ediyor. REIDIN Emlak Endeksi 2017 Kasım ayı sonuçlarına göre ise konut fiyatlarında, bir önceki aya göre yüzde 0.89 oranında artış yaşandı. Kasım ayında metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.01 oranında artan Çankırı, fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu.

 

Konut satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir Çankırı
Kasım ayında metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.01 oranında artan Çankırı, fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise yüzde -1.70 oranı ile Kırşehir oldu.

 

Satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği ilk 5 il


Yıllık artış oranları değerlendirildiğinde, Kasım ayında satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği ilk 5 il; Balıkesir (yüzde 26.86), Bursa (yüzde 26.31), Edirne (25.97), Giresun (25.07), Aksaray (22.83) oldu.

 

Kirada en yüksek aylık artış yüzde 2 ile Kilis’te
Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde ise Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0.46, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 6.66 oranında artış gerçekleşti.

Kasım ayında Kilis’te metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2 oranında arttı ve Kilis kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönemde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir ise yüzde -2.05 oranı ile Kütahya oldu.

 

Kiralık konut fiyatlarının yıllık bazda en çok yükseldiği 5 şehir
Kiralık konut fiyatlarının yıllık bazda en çok yükseldiği 5 şehir ise sırasıyla; Aydın (yüzde 22.69), Kırklareli (yüzde 20.79), Zonguldak (20.72), Yozgat (yüzde 19.59), Edirne (yüzde 19.33) oldu.

 

En yüksek yıllık kira getirisi Aydın, Van ve Bilecik’te
Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede karşılayabildiği illerin başında, Kasım ayı itibarıyla Aydın, Van ve Bilecik geldi. Aynı zamanda kira değerinin konutun satış fiyatına bölünmesiyle hesaplanan REIDIN Yıllık Brüt Kira Getiri Oranları da, Kasım ayında en yüksek Aydın, Van ve Bilecik’te ölçüldü.

 


BENZER YAZILAR