Referandum emlak satışlarını nasıl etkiliyor?

Yazıyı paylaş:

Referandum süreci, ekonominin lokomotif sektörlerinden gayrimenkul üzerinde nasıl bir etki yaratıyor? Gayrimenkul satışları referandum döneminde nasıl bir seyir izliyor?

 

Referandum gayrimenkulde durgunluk yarattı mı?

Referandum sürecinin gayrimenkul ve inşaat piyasasındaki mevcut durumu çok fazla etkilemediğini düşünen ödüllü gayrimenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş, sektör üzerinde en yüksek etki gücüne sahip konuların başında ekonomik istikrar geldiğine dikkat çekti.

Las Vegas’ta düzenlenen Uluslararası RE/MAX Kongresi’nde 120 bin danışman arasından dünya birincisi seçilen Evrim Kırmızıtaş, “Gayrimenkul sektörünün durgun olduğu doğru. Fakat fiyatlandırma doğru olduğu sürece bu sektörde satılamayacak gayrimenkul yoktur.” dedi.

 

5 yılda 2,2 milyon kişi konut kredisi kullandı!

 

Gayrimenkul almak için doğru zaman ilkbahar

Evrim Kırmızıtaş, özellikle İstanbul’da son 10 yılda çok sayıda yapılan konut ve ofis projesinin olumsuz seyreden gidişattan elbette ki etkilendiğini ancak bununla ilgili söylenti ve düşüncelerin yanlış olduğunu dile getirdi:

“Devam eden konut ve ofis projelerini satın alacak kişilerin ekonomik iniş ve çıkışlardan ya da terör gibi ülkemizi ilgilendiren diğer konulardan bağımsız hareket edebileceğini düşünmek yanlış olur. Ve ne yazık ki, gayrimenkul sektöründeki durgunluk konuşmaları doğrudur. Fakat, bu piyasada fiyatlandırmanız doğru olduğu sürece satılamayacak bir gayrimenkul yoktur. Geçtiğimiz dönemdeki durgunluk sebebi ile gayrimenkul fiyatlarında düşüş ve gerilemeler zaten yaşanmıştı. Dolayısıyla bahar aylarının alım yapacak kişiler için çok uygun bir dönem olduğunu düşünüyorum.”

 

İstanbul’da en çok markalı konut projesi olan 11 ilçe!

BENZER YAZILAR