TOKİ’nin 50 bin konut projesine nasıl başvurulur?

Yazıyı paylaş:

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 50 bin yeni konut yapılacağını açıkladı. TOKİ sosyal konut başvuruları ise 6 Mart’ta başladı. Peki TOKİ‘de sosyal konut başvuru süresi nedir ve başvuru nasıl yapılır?

İşte ayrıntılar…

 

Aylık 388 TL ve 20 yıl vade!

Ödeme süresi 20 yıl olan TOKİ sosyal konutlar, düşük ve orta gelirli kesime hitap ediyor. Fiyatlar ise 116 bin lira ila 399 bin lira arasında değişecek. Başvurular Halkbank ve Ziraat bankasına yapılabiliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konutların 6 bin 300’ünün İstanbul’da yapılacağını belirtti. Kurum, “50 bin konut için talepleri 19 Nisan’a kadar alacağız. Vatandaşlar 240 aylık vadeyle kira öder gibi ödeyecekler” şeklinde açıklama yaptı.

 

DASK bugüne kadar 187 milyon TL tazminat ödedi!

 

Kimler başvurabilir?

* T.C. vatandaşı,

* Projenin bulunduğu il ya da ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikâmet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı,

* Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış (Şehit aileleri, harp ve – vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç)

* Kendisine eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı, kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve iş yeri hariç) olmayan, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve – Yetimleri kategorisi ve başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

* Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul kadınlarda yaş şartı aranmamaktadır.)

* Aylık hane halkı gelirinin 4 bin 500 TL’den az,

* Bir hane halkı adına, yalnızca bir kişi başvuru yapabilir.

 

Başvuru için gerekli evraklar

* TC Kimlik fotokopisi.

* Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve yetimlerden “Hak Sahipliği Belgesi”.

* Engellilerden, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi ya da en yüzde 40 oranında engelli olduğu belirtilen ve tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu

* Emeklilerden, emekli olduğunu gösteren belge istenmektedir.

 

Ziraat Bankası konut kredisi faizini indirdi!

 


BENZER YAZILAR