Güniz Çelen 2017 Landauer / White Ödülü’nün sahibi!

Yazıyı paylaş:

Sadece davetle üye kabul eden ve 1.100 üyesi olan uluslararası meslek örgütü The Counselors of Real Estate (CRE) tarafından verilen en prestijli ödül olan 2017 James D. Landauer/John R. White Ödülü’ne, Çelen Kurumsal GM Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Çelen layık görüldü.

Çelen, ödülü alırken hem şahsi hem de işle ilgili başarılarında feyz aldığı annesi Nadide Feriha Hanım’ın “İnsan hayal ettiği sürece yaşar” sözlerini tekrarladı. CRE Landauer/White Ödülü, 1986’da James Landauer’i The Counselors of Real Estate’i kurmaktaki gayretleri ve 1997’de ise John Robert White’ı mesleğe katkıları dolayısıyla anmak için oluşturuldu. Ödül, gayrimenkul sektörüne, mesleğe ve topluma yüksek katkıda bulunmuş isimlere veriliyor.

 

Prestijli ödül ilk kez ABD vatandaşına verilmedi!
Ödül; CRE’nin Kanada, Montreal’deki yıllık konvansiyonunda Güniz Çelen’in gayrimenkul sektöründe öne çıkan liderliği ve çok geniş alanda etki bırakan toplumsal sorumluluk geçmişi için verilirken, bu yılki ödülün özel önemi ilk defa ABD vatandaşı olmayan birine verilmiş olması… Bu ödül ile The Counselors of Real Estate’in dürüstlük, güvenilirlik, yetkinlik, hizmet ideallerini ileriye taşıyan ve emsal liderler tarafından topluma yüksek düzeyde katkısı olan gayrimenkul uzmanı onurlandırılıyor.

 

Güniz Çelen kimdir?

2017 CRE Başkanı Scott Muldavin ödülü verirken Güniz Çelen’in gerek geliştirici gerekse danışman olarak etkileyici iş başarısı ve Türkiye’de gayrimenkul değerleme konusundaki öncülüğünden bahsetti. Global gayrimenkul endüstrisinde öncü ve değişim elçisi olmak yanı sıra Güniz Çelen eğitim yoluyla gençlerin hayatını iyileştirmeye kendini adadı.

Değerleme konusuna kendini vakfederek mesleğin yerleştirilmesi, yaygınlaştırılması ve kredibilitesinin arttırılması için kamu kurumlarına destek verdi ve bu alanda Türkiye’de ilk imza yetkisini (MAI) aldı. Çelen, Değerleme Uzmanları Derneği’ni kurdu ve altı yıllık başkanlığı süresince değerleme uzmanlığının öne çıkan bir meslek olmasına katkıda bulundu. PWC ortaklarından Ersun Bayraktaroğlu’nun deyişi ile “Türkiye’de modern gayrimenkul sektörünün temellerini attı.”

Güniz Çelen aynı zamanda Türkiye’de anne ve/veya babasını kaybetmiş 17 bin öğrenci potansiyelinin ancak bininin eğitim ihtiyacına karşılayabilen Darüşşafaka Cemiyeti’nin destekçisi olarak varlık yönetimi ve okulun kapasitesinin artırılmasına yönelik kampus geliştirme çalışmalarına Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla öncülük ediyor. Ayrıca üniversite öğrencilerine burs temini konusunda üstün çaba göstermeyi sürdürüyor.

Mimarlık alanında lisans B. Arch.ve yüksek lisans M. Arch., Finans MBA derecelerinin üstüne proje yönetim ve değerleme eğitimini tamamlayan Güniz Çelen 2002 yılında Counselor of Real Estate (CRE) unvanını aldı. 1995’te kendi şirketini kurmadan önce proje mühendisi olarak başladığı profesyonel çalışma hayatını KİSKA Holding’de Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı unvanı ile tamamladı. 1995 yılında kendi şirketini kurdu.

 

 


BENZER YAZILAR