Alıcıların stresini azaltan gayrimenkul danışmanlarının 5 özelliği

Yazıyı paylaş:

Bir ev satın almak alıcılar için oldukça karmaşık ve stresli bir süreç olabilir ancak işinde uzman danışmanlar müşterilerini bu konuda rahatlatabilme becerisine sahip oluyor. Bu süreci en iyi yöneten emlak danışmanları öncelikle iletişim yetenekleriyle dikkat çekiyor.

Aynı zamanda gayrimenkul danışmanları ev satın alma ya da satma sürecinde müşterilerinin kaygılarını hafifletmek için kendi yöntemlerini de geliştirebilirler. İşte müşterilerin endişelerini azaltabilen danışmanların en bilinen 5 özelliği…

 

1) İyi bir dinleyici

Alıcıların ne istediğini anlayıp çözüm üretmek isteyen emlak danışmanları müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini tam olarak belirleyebilmek için iyi bir dinleyici olmaları gerektiğinin farkındadır. İyi bir dinleyici olunduğunda, eksiksiz bir analizle doğru gayrimenkul yatırımına müşterilerini yönlendirmekte tereddüt etmezler.

İyi bir danışman, müşterilerinin her zaman öncelikli ihtiyaçlarını karşılayabilir. Uygun ev alternatiflerini sunarken müşterilerine gerçekten aradıkları konut alternatiflerini sunmakta başarılıdır.

2) Bölgesinde uzman

Emlak danışmanlarının hizmet verdiği bölgeye hakim olması alıcılara güven veren en önemli unsurlardan bir tanesidir. Hizmet verdiği bölgede son zamanlarda en çok hangi konut tipinin ilgi gördüğünü, konut satış ve kira değerlerinin ortalama fiyat bilgilerini müşterilerine sunarak, doğru yatırım için fikir verir.

Özellikle konut yatırımı yapmak isteyecek müşterilerini yönlendirmek için yeni konut projelerinden kültürel-sosyal yatırımlara, yakın gelecekle ilgili nüfus yoğunluğu tahminlerinden ulaşım alanında önümüzdeki beş yılı kapsayan gelişmeleri paylaşır.

Gayrimenkul danışmanının sahip olması gereken 7 özellik

 

3) Güven veren

Güven vermek için empati yapabilme yetisine sahip olması gerektiğini bilir. Kendini ev almak, satmak ya da kiralamak isteyen müşterisinin yerine koyarak hareket eder. Sadece teknik bilgi, beceri ve deneyimin yeterli olmadığını aynı zamanda sağlam bir güven ilişkisi kurmanın müşteri memnuniyetinden geçtiğine inanır.

3) Gerçekçi

Uzman gayrimenkul danışmanları potansiyel müşterilerine söz konusu gayrimenkulle ilgili doğru bilgi verir. Hızlı satış yapmak için gerçeklikten uzak ya da abartılı cümleler kurmaktan kaçınır. “Bu fiyata böyle bir ev bulamazsınız” gibi bir cümleyi ancak “acil satılık ev” söz konusuysa, yani gerçekten değerinin çok altında satılıyorsa fiyat üzerinden karşılaştırma yapar. Bölgedeki ev fiyatları birbiriyle benzer fiyatlarda olacağından yanıltıcı bilgi vermemeye dikkat eder.

Özellikle ikinci el ev satarken beklentiyi yükseltmez, ev gerçekten masrafsız ise dile getirir. Ev satarken yaşanan yanılgılardan biri de bölgenin ulaşım akslarıyla ilgili verilen bilgilerdir. Evi anlatırken yanıltıcı bilgiler vermeyen ve komisyon ücreti konusunda net olan olan emlak danışmanı müşterisinin stresini önemli ölçüde azaltır.

4) Arkadaş olabilen

Müşterilerini sadece potansiyel gelir olarak görmeyen danışmanların kariyerinde ilerleme şansı olduğu bilinen bir gerçek. Pozitif tavırlarıyla müşterilerin kararlarını olumlu yönde etkileyeceklerini bilen danışmanlar gerektiğinde onların sosyal hayatlarıyla ilgili sohbet eder, yüz yüze iletişim kurmaya özen gösterir. Aynı zamanda müşterisiyle birlikte kahve içerek hayalindeki evi bulmasına yardımcı olabilir.

5) Müşteri odaklı çalışan

Müşterilerinin zaman dilimlerini bilirler. Örneğin evini ihtiyaç nedeniyle hızla satmak isteyen bir müşteri için daha sıkı bir zaman çerçevesinde çalışır. Müşteri acele etmiyorsa, daha farklı bir pazar dönemi beklemelerini tavsiye edebilir ve böylece evlerinde iyi bir fiyat elde edebilirler.

Hâkim olduğu bölgenin gayrimenkul analizini yaparken, ev almak, satmak ya da kiralamak için doğru zaman dilimlerini sunabilecek bilgiye sahiptir.

 

Bir emlak ilanı gayrimenkul danışmanı hakkında ne söyler?

BENZER YAZILAR