Gemlik satılık daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

Marmara Bölgesi’nde yer alan Bursa’nın yaklaşık olarak 109 bin 494 nüfusuyla en kalabalık beşinci ilçesi olan Gemlik, hızla gelişmeye devam ediyor. Yeni projelerin artış gösterdiği ilçede kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Deniz yolu taşımacılığının en önemli yerlerinden biri olan Gemlik, yatırımcıların da ilgi odağında. Gemlik coğrafi konumu nedeniyle avantajlı ilçelerin başında geliyor. İstanbul, Bursa, İzmit kesişimindeki limanların ilçede lojistik üs oluşturması ve ülkemizin 4. büyük serbest bölgesinin Gemlik’te bulunması ilçenin en büyük avantajları arasında yer alıyor. Gemlik’te toplam 35 ilçe bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, ilçenin en kalabalık ilçesi Dr. Ziya Kaya Mahallesi olurken, en az nüfuslu mahallesi ise Fındıcak oldu. Emlak sektöründe de önemli bir yere sahip olan Gemlik’te satılık ve kiralık daire fiyatları yakından takip ediliyor. Peki Gemlik satılık daire fiyatları ne kadar? Gemlik’te satılık daire fiyatları son bir ayda ne kadar artış gösterdi? İşte Gemlik konut piyasası hakkında merak edilenler…

 

Gemlik satılık daire fiyatları ne kadar?

Farklı konut tiplerinin bulunduğu Gemlik’te hemen hemen her bütçeye uygun konut bulmak mümkün. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos verilerine göre, Gemlik satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.79 artış gösterdi. Gemlik ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.556 TL oldu. İlçede konut yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle amortisman süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Gemlik satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 116 bin 687 TL, maksimum 194 bin 500 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 155 bin 582 TL olarak belirtiliyor.

 

Gemlik kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos verilerine göre, Gemlik kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için en düşük 491 TL, en yüksek 655 TL’den başlıyor. Bölgede ortalama kira fiyatı ise yükseliş kaydederek 655 TL seviyesine çıktı.

 

Gemlik’te kentsel dönüşüm

Bursa Gemlik 266,05 hektarlık alana taşınacak. KHK kapsamında Gemlik ilçesinde Manastır Mevkii’nde bulunan Cumhuriyet ve Cihatlı mahallerine ilk etapta 8 bin konut yapılması planlanıyor. Bu bölgelerde devam eden bin 400 konut ile yapı sayısının 9 bin 400’e ulaşacağı belirtildi. Ayıca Gemlik’te kentsel dönüşümün sadece riskli binalara yönelik olacağı açıklandı.


BENZER YAZILAR