Emlak satışında güç sizinle olsun!

Yazıyı paylaş:

Star Wars (Yıldız Savaşları), sekizinci devam filmiyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük ilgi görüyor. Her filmi gişede hasılat rekorlarına imza atan Star Wars, fenomen oluşu, nesilden nesle beğeni kazanan hikâyesi ve felsefesiyle milyonlarca insanı etkisi altında bırakmaya devam ediyor.

Söz konusu olan aslında gerçek bir başarı hikâyesi. Peki bu başarı hikâyesinden gayrimenkul danışmanlarının öğreneceği neler var?

İşte emlak sektöründe faaliyet gösteren gayrimenkul ofisleri ve danışmanlarının gücü içlerinde hissedecekleri kazanç konuları…

 

1) Markanın gücü

Star Wars’un geniş ve yoğun hayran tabanını aşan gişe rekorlarını kırmasının nedenlerinden biri, marka bilinci oluşturması. Bu bakış açısından esinlenerek, gayrimenkul dünyasında marka yönetiminin önemini hafife almamak gerektiği sonucuna ulaşmak hiç de zor değil.

Bir ev satın almak, kiralamak, gayrimenkulünü satmak veya emlak yatırımı yapmak birçok kişi için stresli ve karar vermesi zor bir süreçtir. Özellikle bir gayrimenkul sahibi olmak isteyenler için hayatlarının belki de en önemli finansal kararlarından birini vermeleri gereken bu süreçte gayrimenkul danışmanları gerçek bir rehber olabilir. Güven, deneyim ve yetkinliğe dayanan profesyonel danışmanlığınızın ya da gayrimenkul ofisinizin alıcı ve satıcıların tercihi olmasında marka gücünüz büyük avantaj sağlar.

 

Evinde “güç benimle olsun” diyenler için!

 

2) Tüketiciler için “sadece bir bilet” değil

Star Wars’ın her filmi beyaz perdede seyircisinin karşısına çıktığında sinema bileti kuyrukları, tükenen biletler artık bir klasik. Yine de gişe bileti satışlarının muhtemelen markanın yarattığı ekonominin sadece küçük bir kısmını oluşturduğu kesin. Büyükler için kıyafetler, küçükler için kostümler, Star Wars karakterlerinin ilham verdiği ev dekorasyon ürünleri, mutfak takımları, çantalar, oyuncaklar diye başlayan liste uzayıp gidiyor. Çünkü böylesi markalı ürünler için “tüketim” sonsuzdur.

Siz de bu durumu gayrimenkul için hayata geçirin. Her türlü markalı ev eşyası, özellikle de tüketicilerin güvendiği markalı ankastre ürünlere sahip evlerin satışı ve kiralamasında daha aktif olun. Emlak ilanlarınızda portföyünüzdeki konutların sahip olduğu markalı ürünleri mutlaka ilan başlığında ve açıklamasında kullanın.

 

3) Bir aile mirası

Star Wars ilk kez seyircinin karşısına çıktığında yıl 1977 idi. 40 yıl boyunca X, Y ve Z kuşaklarının ortak buluşma noktası olmayı başardı. Bu şu demek; ailenin tüm bireylerini heyecanlandıran her şey gelecek için ortak bir beğeni sunar.

Siz de satılık evinizi ziyaret eden alıcılarda bu duyguyu yaratacak pazarlama teknikleri ve argümanlar kullanın. Geniş aileye sahip bir müşterinize evin hangi özelliklerinin hangi ferdini mutlu edeceğini gösterin. Yeni ev satın almak, aile gelenekleri geliştirmek ve yatırımlarını gelecek nesillere aktarmak, sonuç olarak size başarı getirecek olan insani duygulara hitap etmeyi gerektirir.

 

Emlak ile ilgili mutlaka bilmeniz gereken 10 şey!

 


BENZER YAZILAR