Gayrimenkul danışmanı olduğunuzu gösteren 7 işaret

Yazıyı paylaş:

Uzun yıllar aynı mesleği yapanlar bir süre sonra işini hayatının içine yerleştirebiliyor. Mesleki deformasyon olarak da görülen bu durumda, çalışanlar o sektörün getirdiği uzmanlıkları da karakterlerine katabiliyor. Emlak sektörü de bunlardan biri… Emlak sektöründe uzun yıllar çalışan biri insanlarla iletişim kurmanın tüm inceliklerini görebilir, farklı insanlarla görüştüğü için önyargılarını yok edebilir ya da birçok zorlukla karşılaştığı için bunlarla başa çıkma yöntemlerine sahip olabilir. İşte emlak sektörünün gayrimenkul danışmanlarına kattığı 7 davranış biçimi…

1. İnsanlara ve ihtiyaçlarına karşı duyarlı olursunuz
Özel hayatınızda da insanlara ve ihtiyaçlarına karşı aşırı duyarlı mısınız? O zaman tebrikler, başarılı bir gayrimenkul danışmanı oldunuz! Meslekleri gereği insanların ihtiyaçlarına karşı aşırı duyarlı olan ve sorunları hızlı bir şekilde çözme konusunda başarılı olan gayrimenkul danışmanları bu özelliklerini özel hayatlarında da gösterir ve bu karakterlerinin ayrılmaz bir parçası olur.

2. Araştırmayı seversiniz
Ailenizle ya da arkadaşlarınızla tatile giderken yol kenarında müthiş boş bir ev gördünüz ve aklınızdan çıkaramadınız mı? Heyecanla o evin kiralık mı, satılık mı olduğunu merak ediyorsanız hatta evin hangi müşterilerinize uygun olduğunu düşünüyorsunuz, emlak sizin kaderiniz olabilir! Emlak sektöründe çalışanlar bir meslek hastalığı olarak sürekli ev bakmaya meraklı olurlar.

3. Önyargılı olmazsınız
Başarılı bir gayrimenkul danışmanının en önemli özelliklerinden biri de önyargılı olmamaktır. İnsanlar farklı zevklere sahip olabilir, hayatlarını farklı şekillerde yaşayabilirler. Ancak onlar için en önemli şey güvenebilecekleri bir danışmana ihtiyaçları olduklarıdır. Gayrimenkul danışmanları çalışma hayatında hippisinden iş insanına birçok karakter ve yaşam tarzıyla karşılaşabiliyor. Bu sebeple önyargı onların hayatlarında yer almaz.

 


4. Mimarlık ve tasarıma ilgi duyarsınız
Uzun yıllar emlak işinde çalışanların mimarlık ve tasarıma ilgisinin olması kaçınılmazdır. Bu uzmanlık alanlarına ait terimlere aşina olur ve gün içinde bu tür alanlarla ilgili her şey dikkatlerini çeker. Özellikle tatile gittiğinizde konakladığınızın yerin mimarisi hakkında her şeyi öğrenmek isteyebilirsiniz!

5. Kolay pes etmezsiniz
Emlak sektöründe sabır ve cesaret önemlidir. Hiç kimse bir gecede başarıya sahip olamaz. Gayrimenkul sektöründe çalışmak yorucudur ve sabır gerektirir. Bu özellik gayrimenkul danışmanlarının özel yaşamında da kendini gösterir ve istedikleri şeylere pes etmeden sahip olurlar.

6. Zaman yönetimini bilirsiniz
Gayrimenkul danışmanlığının en güzel yanlarından biri de zamanı kendinizin yönetmesidir. Danışmalar, bir gün ofiste randevularını hazırlarken ertesi gün şehrin en uzak lokasyonunda ev gösterebilir ya da ev bakmaya gidebilirler. Bu sebeple danışmanlar, hayatının tümünde zamana sahip olmayı ve başarılı bir şekilde yönetmeyi bilir.

7. Geleceği öngörme sezginiz gelişmiştir
Emlak sektöründen çalışanlar yalnızca gördükleri şeye bakmazlar, onun ardındaki büyük resmin farkındalardır. Belli bir mahalleye bakan müşterinin ilgisini farklı bir lokasyona çekebilir, her zaman farklı alternatifleri sunabilirler. Bu sebeple hayatlarından da geleceği öngörme sezgileri yüksektir.


BENZER YAZILAR