18 yıl saklanabilen güneş enerjisi evleri ısıtacak!

Yazıyı paylaş:

Yenilenebilir enerjinin yaygın olarak kullanılamamasının en büyük nedenlerinden birinin depolanamaması olduğu biliniyor. İsveçli araştırma ekibi, güneş enerjisini 18 yıla kadar saklayabilen termal bir yakıt bulduğunu iddia etti. Bu buluş sayesinde solar termal yakıt güneş enerjisini uzun süre depolayabilecek. İhtiyaç olduğunda da bu enerji kullanılabilecek.

 

 

Konut ısıtmada kullanılabilecek! 

Araştırma ekibi, teknolojinin on yıl içinde ticari olarak kullanılabileceğine inanıyor. Ekip, yeni teknolojiler geliştirmeye ve mevcut teknolojileri ilerletmeye devam ettikçe, yenilenebilir enerji kaynaklarına daha kolay ulaşılabileceğini düşünüyor. Aynı zamanda bu teknoloji ile ekonomik anlamda tasarruf sağlamayı planlıyor.

 

California’da evlerde güneş paneli için büyük adım!

 

Yakıt, orijinal yakıt kaynağı norbornadien molekülleri olmakla birlikte karbon, hidrojen ve azot moleküllerinden meydana gelir ve bu moleküller güneşe maruz kaldığında, atomları arası bazı bağlar quadricyclane oluşturmak için tekrar düzenleniyor. Yakıt bir katalizör aracılığıyla aktive edildiğinde ısı açığa çıkartıyor bu da yakıtın, konut ve ticari yapıların ısıtılması için kullanılabileceğini gösteriyor.

Bu kimyasal, enerjiyi molekül içerisinde hapseden izomer denen farklı bir moleküler yapıya dönüşüyor. Güçlü kimyasal bağlara sahip, stabil olan enerji hapsedilmiş bu molekül, depolanmış enerjiyi 18 yıl boyunca kaybetmeden içinde saklayabilir.

 

Nolla bir doğa evi…

 


BENZER YAZILAR